Habur Sınır Kapısı'nda Kaçak Silah Operasyonları

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'nda kaçakçılık ekipleri tarafından 2 araçta yapılan aramalarda 10 adet silah ve bu silahlara ait muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 30 Eylül 2010 Perşembe günü saat 18.20 sularında Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan Irak uyruklu M.D.T. idaresindeki Erbil plakalı binek araç ve araç içerisinde yolcu olarak bulunan M.S.K.'ın üzerinden 1 adet tabanca ve içinde 8 adet 9 mm'lik mermi bulunan 1 adet şarjör ele geçirildi.
Ekipler ayrıca aynı gün saat 22.15 sularında Irak'tan Tükiye'ye giriş yapmak üzere Habur Gümrük Sahası'na gelen M.B. idaresindeki kamyon kasasında 1 şahıs silüeti görülmesi üzerine aracın kasasında çıkılırken aracın diğer tarafından 2 şahsın atlayarak muayane peronlarına kaçtığı görüldü. Araç kasasında yapılan aramada Arapça ibareler bulunan gri bir torbaya sarılı vaziyette 9 adet muhtelif marka tabanca ve silahlara ait 17 adet boş şarjör, 5 adet uzun bir adet kısa otomatik tüfek şarjörü, 3 adet
temizleme fırçası ve 5 adet kırmızı plastik harbi ele geçirildi. Her iki olayla ilgiliği olarak Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile