Hac görevini tamamlayan Almanyalı hacılar, Mekke'de nafile Umre yapıyor

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hac organizasyonu ile Almanya'dan gelen 5 bin hacı, Kurban Bayramı ile birlikte büyük bir coşku içerisinde g

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hac organizasyonu ile Almanya'dan gelen 5 bin hacı, Kurban Bayramı ile birlikte büyük bir coşku içerisinde görevlerini yerine getirerek "Hacı" oldu. Hac görevini tamamlayan Almanyalı hacılar, Mekke'de nafile Umre yapıyor.

Hacc görevlerini yerine getiren Almanya hacılarının şimdi de nafile umre yaparak Mekke'de manevi atmosferlerinin devam ettirdiğini vurgulayan Almanya Hac Organizasyonu Sorumlusu Mehmet Uçmuş, "Özrü sebebiyle Hz. Peygamberimiz (S.A.S) ile beraber umre yapma imkanı bulamayan Hz. Aişe'nin sorusu üzerine, Efendimiz Hz. Aişe'nin kardeşine dönerek: "Ya Abdurrahman, kardeşini al ve "Ten'im'e götür. Orada ihrama girerek umre yapsın" talimatını verir. İşte bu hatırayı canlandırmak ve mukaddes beldeden azami derecede müstefid olmak üzere yine hacılarımız Mekke'ye yaklaşık 7-8 km uzaklıkta bulunan şimdi de aynı adla anılan "Ten'im" semtine giderek, Hz. Aişe'nin adına yaptırılmış camide ihrama girerek umre yapıyorlar." açıklamasını yaptı.

Almanya hacılarının otellerin önünden otobüslerle mikat mahalline kafile başkanı ve din görevlileri nezaretinde hareket ederek, Umre yolculuğuna çıktıklarını belirten Uçmuş, "Hz.Aişe Mescidine ihramlarını giyerek giden hacılar orada niyetlenip iki rekat namaz kıldıktan sonra Harem-i Şerif'e geri dönerek tavaf ve sa'y yaparak umrelerini tamamlıyorlar. Traşlarını da olan hacılar ihramdan çıkıyorlar." ifadesini kullandı.

Uçmuş konuşmasına şöyle devam etti: "Her bir cihetin, istikamet ve mıntıkanın ayrı bir tarihi ve hatırasının bulunduğu yeryüzünün ilk mescidi ve Kur'an diliyle şehirlerin annesi (Ümmü'l Kura) ve Beytullah'ın bulunduğu, yıllardır hacılarımızın rüyalarını süslediği, dualarında dilerinden düşürmediği, canlılığından hiçbir şey kaybetmediği bu rahmet ve bereket beldesinde olmanın heyecanı içerisinde ibadetlerini huşu ile yapmaktadırlar."

Mekke'de bulunan hacılar Medine'ye 22 Kasım akşamı hareket edecekler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile