Hacettepe Hastanelerinin Otomasyon Sistemi Yedeklendi

Hacettepe Hastanelerinin, hasta bilgilerinin saklandığı Otomasyon Sistemi'nin güçlendirildiği ve yedeklendiği bildirildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, yaptığı yazılı açıklamada, hastane otomasyon sisteminin şimdiye kadar yedekleme olmadan çalıştığını belirterek, sistemin güçlendirildiğini ve yedeklemesinin yapıldığını ifade etti.

Tuncer, "şu zamana kadar yedeği yokmuş ve herhangi bir sorun çıksa kayıplarımız büyük olacaktı. Hasta verilerimiz tümüyle kaybolabilirdi" açıklamasında bulundu.
Tuncer, açıklamasında 2013 yılında gerçekleştirilen bazı icraatlar hakkında da bilgi vererek, Doping Kontrol Merkezi'nde personel eğitim ve görevlendirmelerinin yenilendiğini belirtti.


Hacettepe Koleji için de bir yıldır çalışmaların sürdüğünü ifade eden Tuncer, kolejin anaokul, ortaokul ve lise kısmından oluşacağını ve üstün zekalı çocuklar için de hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.
Türkiye'deki en kapasiteli kütüphaneye sahip olduklarını da vurgulayan Tuncer, 3 milyon 74 bin 190 kitaba erişilebildiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile