Hacettepe Üniversitesi'nde 'Kariyer Günleri' Etkinlikleri Başlıyor

Hacettepe Mezunlar Derneği'nin "Kariyer Günleri" etkinliği üniversiteden yetişen ünlü isimleri eğitimlerine devam eden öğrencilerle buluşturacak.

Alanlarında başarılı olmuş bürokratlar, sanatçılar, işverenler, öğretim üyeleri etkinlik kapsamında bir araya gelecek. Hacettepe Mezunlar Derneği, Üniversite Yönetimi ve Öğrenci Konseyi ile birlikte "Hacettepe Kariyer Günleri"ni başlatıyor. Hacettepeli öğrencilerin iş dünyasını tanımaları ve gelecekte iş seçimlerine ışık tutabilmek için, bu seneki "Kariyer Günleri" etkinliği, Hacettepe Mezunlar Derneği ve Hacettepe Üniversitesi ile ortaklaşa organize edildi. Etkinliklerde, öğrencilerle kamu ve özel sektörün bir araya getirilmesi, önemli ve sürdürülebilir bir iletişim kurulmasının sağlanması da amaçlandığı bildirildi.

Etkinlik kapsamında öğrencilere kariyer ile ilgili çeşitli eğitim fırsatları da oluşturulacak.

Etkinlik, 16-20 Nisan 2012 tarihlerinde Beytepe yerleşkesi Kongre Merkezi'nde, 17-18 Nisan'da Merkez Yerleşkedeki Kültür Merkezi'nde paralel faaliyetlerle gerçekleşecek. "Hacettepeli Liderler", "Uluslararası Şirketlerde Yönetici Olmak", "Kariyerde Meslek Örgütlerinin Rolü" gibi panellerin yanı sıra renkli etkinliklerde programda yer alacak. "Kariyer Günleri"nde, NAO isimli robot ve Hacettepe Basketbol Takımı açılış günü öğrencilerle buluşacak. "Bilimsel Araştırma Projeleri" başlıklı sertifika programlarının yanı sıra serbest kürsü oturumları ile kariyer yolculuğu tartışılacak. Etkinlik aynı zamanda ilgi duyan herkese açık olacak.

Türkiye'nin önde gelen seçkin üniversitelerinden birisi olan Hacettepe Üniversitesi'nde 13 fakülte, 13 enstitü, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu ile 35 bine yakın öğrenciye yüksek standartlarda eğitim veren üniversitede bu yıl yaklaşık 5 bin öğrenci mezun olacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile