Haci Adaylari Dualarla Kutsal Topraklara Ugurlandi

Haci Adaylari Dualarla Kutsal Topraklara Ugurlandi

Diyanet Isleri Baskanligi organizasyonuyla bu yil kutsal topraklara gitme sansi elde eden haci adaylari için Yesilyurt Ilçesi Turgut Özal Mahallesi Ahmediye Camii karsisinda bulunan alanda ugurlama töreni düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan ugurlama törenine, Vali Hulusi Sahin, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Cevdet Atalay ve Il Müftü Vekili Fikriye Özkan katildi.

Törene katilan protokol üyelerinin ugurlama konusmalarinin ardindan Vali Hulusi Sahin yaptigi konusmada, “Çok kiymetli en hayirli yolculuga çikmak üzeresiniz. Bizler de sizleri ugurlamak üzere burada bulunuyoruz. Pandemi dolayisiyla iki yildir Türkiye’den hiçbir kimse haci olma imkânini bulamadi. Tekrar kavusmanin büyük nesesi içerisindeyiz. Insallah bizler de ve isteyen her Müslüman da oraya kavusma imkâni bulur. Hac ibadetinizde bizleri de unutmayiniz milletimize, memleketimize lütfen dua ediniz. Allah niyetlerinizi kabul etsin. Insallah sag ve saglikli bir sekilde ibadetlerini en güzel sekilde yapip dönen ve dualari kabul edilen kullarindan eylesin sizi” dedi.

Il Müftü Yardimcisi Abdullah Bekiroglu’nun duasinin ardindan Diyanet Isleri Baskanligi’nin Malatya’da ilk ve son 190 kisilik kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere otobüslerle Malatya Havalimani’na ugurlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile