Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu Açıldı

Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu Açıldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu'nun açılışı yapıldı.

Kocaeli Valiliği önünde yapılan tören sonrası, İzmit Tavşantepe Mahallesi'ndeki Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu eğitim-öğretime açıldı. Törene, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Milletvekilleri Fikri Işık, Muzaffer Baştopçu, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kocaeli İl Özel İdaresi tarafından Mayıs 2012'de başlayan yapım çalışmaları neticesinde 24 derslikli bir ortaokul bölge halkının hizmetine açıldı. İl Özel İdaresi tarafından 3 milyon 179 TL'ye malolan iki ana sınıfı da olmak üzere toplam 24 derslikli Hacı Bektaş-ı Veli Orta Okulu’nun açılış töreni öğrencilerin halk oyunları ve çeşitli gösterileriyle başladı.

Şiir okuyan öğrenciler, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na çiçek takdim etti. Açılışta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bir milletin bir ulusun gelişmesi, kalkınması için olmazsa olmazımız eğitimdir" diyerek, "Eğitimsiz kalkınmamız, gelişmemiz mümkün değildir. Eğitimsiz bir milletin huzuru, birlikteliği, kardeşliği mümkün değil. Her şeyi eğitime borçluyuz" ifadelerini kullandı.

TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise, "Hacı Bektaş-ı Veli bu toprakları ebedi vatan kılan alperenlerdendir" diyerek, "O bayrak, yıldız isimlerdendir. O bizi biz yapan, millet yapan en önemli değerlerimizdendir. İnşallah bu okuyan yavrularımız Hacı Bektaş-ı Veli'nin o öğretisiyle yetişecek ve bu vatana bu millete çok hayırlı hizmetler yapacaktır. Buna yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli'de 843 okul, 18 bin 70 öğretmen ve 12 bin 113 derslik olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri herkesi kucaklayan, herkesi seven, her olaya hoşgörüyle yaklaşan bir büyüğümüz. Kendisi fikirleri, eserleri ve örnek yaşamıyla gönüllerde taht kurmuştur. O bir sultan, bir düşünür ve bir evliyadır."
Konuşmalar sırasında öğrencilere yeni eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dileyen protokol üyeleri, daha sonra okul bahçesinde kurdele keserek okulu 2012-2013 eğitim-öğretime açtı. Okulu gezen üyeler, çocuklarla sohbet ederek onlara başarılar diledi. Öğrenciler yeni dönem ders kitaplarını ise Vali Topaca'dan aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile