Haci Bektas-I Veli Yunusemre'de Anildi

Haci Bektas-I Veli Yunusemre'de Anildi

Haci Bektas-i Veli, vefatinin 753. yildönümünde Yunusemre’de düzenlenen etkinlikle anildi. Yunusemre Belediyesi ve Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi’nin ortakligiyla düzenlenen programda Ünlü Düsünürün felsefesi ve Anadolu’ya kattigi degerler anlatildi.

Ünlü düsünür Haci Bektas-i Veli vefatinin 753. Yildönümünde Yunusemre’de anildi. Yunus Emre Millet Çarsisi Konferans Salonunda düzenlenen program kapsaminda Emekli Prof. Dr. Ayhan Yalçinkaya, etkinlikler çerçevesinde "Haci Bektas-i Veli ve Birlikte Yasamak" baslikli bir konferans verdi. Konferansta, Haci Bektas-i Veli’nin hosgörü ve birlikte yasam üzerine kurulu felsefesi detayli bir sekilde ele alindi. Yalçinkaya, Haci Bektas-i Veli’nin insan sevgisi, hosgörü ve baris üzerine kurulu ögretilerinin günümüzde de büyük bir öneme sahip oldugunu vurguladi. Anma programinda ayrica Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Manisa Subesi tarafindan semah gösterisi düzenlendi.

Programda vakif temsilcileri tarafindan kurulan dost meclisinde meclisin sunumunu Alevi Dedesi Muhammed Akgül gerçeklestirirken; Zakirler, okuduklari agitlarla eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile