Haci Mahallesi Sakinleri 3 Çocugun Düserek Öldügü Tahta Köprü Için Çözüm Bekliyor

Haci Mahallesi Sakinleri 3 Çocugun Düserek Öldügü Tahta Köprü Için Çözüm Bekliyor

Erzurum’un Oltu ilçesine bagli Ayvali Köyü Haci Mahallesi sakinleri, daha önce 3 çocugun düserek öldügü tahta köprü için çözüm bekliyor.

Oltu’ya 68 kilometre uzaklikta bulunan Ayvali köyündeki 13 haneli Haci Mahallesi’nde yasayan 45 vatandas, kendi imkânlariyla yaptiklari 30 metre uzunlugunda ve 3 metre genisligindeki tahta köprü için yardim bekliyor. Mahalle sakinleri, geçen yillarda köprüden suya düsen Yunus Emre Demir (7) ile ikizler Fatma ve Fatih Demir’in (4) hayatini kaybettigini belirtti.

Ayvali Köyü Mahalle Muhtari Musa Demir, "Bes yildir muhtarlik yapiyorum. Bes yilda çalmadigim kapi kalmadi ama bir türlü köprüyü yaptiramadim. Bu köprü ayni zamanda köyün tamaminin arazi için kullandigi köprü ama maalesef kimseye yaptiramadik. Ayrica buradan üç çocugumuz da suya düserek hayatini kaybettiler" dedi.

Ikiz çocugunu ve yegenini kaybeden Turan Demir (57), "7 yasinda yegenim köprüden düserek hayatini kaybetti. Sonrasinda ise benim ikiz çocugum bu köprüden düserek hayatini kaybetti. Birisinin cesedini bulduk, birisini bulamadik. Acimiz çok büyük ama yillardir yetkililere sesimizi duyuramadik" diye konustu.

Ayvali Köyü Haci Mahallesi sakinlerinden Nihat Demir ise, “Yegenlerim bu köprüden düserek hayatlarini kaybettiler. Birisinin cesedini bulduk, digerini bulamadik. Burasi bir mahalle ama bu köprü bütün köylülerin arazi köprüsü, köprüye acil ihtiyacimiz var” ifadelerini kullandi.

Mahalle sakinlerinden Halil Ibrahim Polat da, "Bu köprü daha kaç can alacak ki köprü yapilsin. Bir an önce köprü istiyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile