Hacılar Kültür Merkezi Hizmete Girdi

Hacılar Belediyesi tarafından 2 milyon liraya yaptırılan Hacılar Kültür Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, törende yaptığı konuşmada, merkezin ilçenin önemli bir eksiğini gidereceğini söyledi.

Merkezin 2 milyon liraya mal olduğunu, bunun 450 bin lirasını Kültür ve Turizm Bakanlığından hibe olarak aldıklarını belirten Ekici, "Merkezimiz toplam 2 bin metrekare kapalı alana sahip. Hacılar Kültür Merkezi 450 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik bahçesi, 200 kişilik kütüphanesi, 20 terminalli bilgisayar laboratuvarı, 25'er kişilik 2 adet dersliği, sergi salonu, kafeteryası, fitness salonu ve terasıyla halkımızın kültür, sanat, eğitim ve spor ihtiyaçlarını karşılayacak komple bir tesistir. Bu tesisin Hacılar halkına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Göreve geldiğinde ekibiyle ilçenin ihtiyaçlarını belirlediklerini ve bu ihtiyaçların giderilmesi için de çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Ekici, "Yine 1 Mayıs'ta bir hayırseverimiz tarafından yaptırılan taziye yerinin açılışını gerçekleştireceğiz. 12 Mayıs'ta da Hacılar Gençlik ve Kadın Merkezi'nin ve Hacılar Sanayi Sitesi'nin temelini atacağız" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de belediyelerin alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra kültürel faaliyetlerde de bulunması gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile