Hafiz Vali, 'Hafiz Kal' Yarismasinin Birincisi Oldu

Hafiz Vali, 'Hafiz Kal' Yarismasinin Birincisi Oldu

Erzincan’da düzenlenen “Hafiz Kal” yarismasinin Türkiye finalinde, yarismacilardan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birinci oldu.

Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulunca 2024 yilinda Diyanet Isleri Baskanliginda çalismayan ve çalismamis olan vatandaslara yönelik düzenlenen "Hafiz Kal" yarismasi 30 cüz, 15 cüz ve 5 cüz olmak üzere 3 kategoride düzenlendi.

Düzenlenen ve bölge yarismalari tamamlanan "Hafiz Kal” yarismasinin Türkiye Finali Erzincan’da Müftülük Konferans Salonu’nda yapildi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmak ve 30 yasin üzerinde olma sartinin yeterli oldugu, Diyanet Isleri Baskanliginda çalismayan ve çalismamis olan vatandaslara yönelik düzenlenen hafizlik belge sartinin aranmadigi "Hafiz Kal” yarismasina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Erzincan’da yapilan yarismanin Türkiye finalinde yaklasik 41 yildir hafiz olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi oldu. Yarismanin 5 cüz kategorisinde ise Kilis’ten katilan Ahmet Kasir oldu. Yarisma sonrasinda hafizlara plaket takdimi yapilarak toplu fotograf çektirildi.

Yarismada birinci olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Diyanet Isleri Baskanligimizin düzenlemis oldugu Türkiye finaline bende istirak ettim. Benim kategorim 15 cüz kategorisiydi. Siki bir sekilde bu yarismaya hazirlandim. Benim için maksat hasil oldu diye düsünüyorum. Çünkü bu yarisma olmasaydi da ben günde 5 sayfa 10 sayfa günlük 1 saat çalisiyorum. Ama bu yarismanin neticesinde ilk önce 5 sayfayla basladim. Sonra günde 10 sayfa, 1 cüz, 2 cüz ve en sonda 3 cüz okuyarak, çalisarak bu yarismaya hazirlandim. Ben 1983 yilinda Konya’da kursta hafizligimi tamamladim. O günden bugüne kadar da yaklasik 41 yil geçti Kur’an-i Kerim’le irtibatimi hiç koparmadim” dedi.

Yarismaya ev sahipligi yapan Erzincan Valisi Hamza Aydogdu ise, “Bu yarisma Türkiye’de ilk kez oldu. Finali de Erzincan’da yapildi. Meslek büyügüm Erzurum Valisi de yarismaci olarak katildi.

Hakikaten çok duygulandim. Diyanet Isleri Baskanligini tebrik ediyorum. Çok güzel bir yarisma düzenlemisler. Hafiz olmak elbette önemli bunun sürekliligini saglamak için yapilan bu yarismayi çok önemsiyorum. Bu vesileyle çok güzel ayetleri ve meallerini burada ögrenme firsatimiz oldu” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile