Hafriyat Kamyonunun Çarptigi Üst Geçitte Yikim Çalismasi Basladi, Tam 90 Gün Sürecek

Istanbul Sultangazi’de hafriyat kamyonunu çarptigi 50.yil Bastabya üst geçidi yikilip yeniden yapilacak. Üstgeçitte baslayan çalismalarin yaklasik 3 ay sürecegi ögrenildi.

Sultangazi’de hafriyat kamyonunun çarpmasi nedeniyle zarar gören 50. Yil Bastabya Tramvay Duragi Yaya Üst Geçidi büyük hasar almis ve yayalarin kullanimina kapatilmisti. Üst geçitte yürütülen çalismalar sonucunda yikilarak yeniden yapilmasina karar verildi.

Üstgeçitte yikim çalismalari dün gece basladi.

Çalismalar süresince bölgenin trafik akisinin gündüz saatlerinde engellenmeyecegi ve çalismalarin sadece gece saat 00.00 ile 04.30 arasinda yürütülecegi belirtildi.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Tonguç Çoban "Sultangazi 50. yil mahallesinde tramvayin üzerindeki üst geçit, maalesef mart ayi içerisinde bir kamyonun çarpmasi sonucu kullanamaz hale geldi. Bu nedenle yaya geçisine kapatmak zorunda kaldik. Mahalle halkimizin magdur olmamasi için hizli bir sekilde güçlendirme yapilabilir mi diye bakildi ancak imkan olmadigi ve kaldirilarak yeni bir üst geçidin yapilmasina karar verildi.

Buradan tramvay hattinin da geçtigi için bu çalismalarin ancak gece saatlerinde yapilmasi söz konusu. Bu nedenle 1 Nisan gecesi baslayan çalismalar ile 6 gece boyunca üst geçit sökülecek. Elektrik ve trafiginde kesilmesi gerekiyor. 6 gün sonra ise yeniden köprü insaati için özellikle tramvay hattinin orta bölgesinde bulunan temel çalismasinda yine gece saatlerinde sürerek yaklasik 3 ay içerisinde yeni üst geçidi insa ederek Sultangazi halkinin özellikle 50. Yil Mahallemizin kullanimina sunacagiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile