Demokrasi Meydanı'na Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ''Ahilik Haftası'' kutlaması kapsamında, kortej yürüyüşü yapıldı.
Küsbeoğlu, Yeni Han Kaleoğlan Mağarası'nda devam eden etkinlikteki konuşmasında, Ahilik felsefesi temellerinin 13. yüzyılda Kırşehir'de atıldığını belirtti.
Ahiliğin tüm Anadolu'ya yayıldığını ve bugüne kadar geldiğini ifade eden Küsbeoğlu, şöyle devam etti:
''Ahilik kurumu gizemli bir yol, bir tarikat olmaktan ziyade, sosyal ve ekonomik yönden işleyen ve siyasal, askeri ve kültürel yönleri de bulunan bir dünya düzenidir. Ahilik, aynı zamanda sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren günümüzde geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Osmanlı İmparatorluğunun temel taşı olan ahilik teşkilatının sosyal ve ekonomik ilkeleri; akıl, ahlak, bilim ve çalışmadır.''
Ahiliğin tarihi gelişimi hakkında bilgi veren Küsbeoğlu, ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ''Ahi dağıtan değil toplayandır. Yıkan değil yapan, dünya ve ahiret dengesini tutturandır. Ülkeler ve ülkelerin varlığını kararlılık, mutluluklar sağlayandır'' sözünü hatırlattı.
Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas da Ahiliğin Ahi Evran tarafından kurulan bir teşkilat olduğunu anımsatarak, Ahiliğin bir dayanışma teşkilatı olduğunu söyledi.
En genç, en yaşlı ve bir bayan esnafa plaket takdim edilen etkinlikte, şet kuşatması ve tiyatro gösterisi yapıldı.
Ayrıca, programın sonunda ''Ahilik Pilavı'' dağıtıldı.
Bu arada ''İlköğretim Haftası'' dolayısıyla Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin tarafından çelenk konuldu.
Etkinliğe, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Muhabir: Zerin Özdilek
Yayıncı: Sevil Çelik
Hafta Dolayısıyla Tören Düzenlendi, Kortej Yürüyüşü Yapıldı
Gaziantep'te Ahilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi, kortej yürüyüşü yapıldı.