Hagel Encümeni Ahmet Doğan Açıklama Yaptı

Tarımı ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği Encümeni Ahmet Doğan, Bursa siyah incirinde erken hasat yapan ve yasak madde kullanan üreticilerin tespit edilerek 10 bin liraya kadar idari para cezası almalarının sağlanacağını bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Aydın'da bazı üreticileri erken olgunlaştırıcı ''ethephon'' kullanmaya teşvik eden bir ihracatçı firmanın, Bursa'da da bazı üreticileri aynı yönde teşvik ettiği duyumlarını aldıklarını kaydetti.

Söz konusu firmanın ihracat pazarlarındaki marka değerini riske soktuğunu bildiren Doğan, ''Bu konuya duyarsız kalamayız. Aydın'da yaptıklarını Bursa'da da yapabileceğini sanan ve adı bizde saklı olan bu firmayı gerekirse Türkiye kamuoyuna da açıklayarak, haklarında dava açacağız. Son 5 yıllık periyotta Valimiz önderliğinde girişilen marka mücadelesini, gözlerini para hırsı bürümüş birkaç firmaya yedirmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

İhracatın yükselen yıldızı olan ve Son 4-5 yılda üreticilerin yüzünü güldüren Bursa siyah incirinde yasaklı madde kullanan üreticilerin diğer üreticilere ve ürüne ihanet ettiğini aktaran Doğan, şunları belirtti:

''Valimiz Şahabettin Harput'un konuya duyarlılığı tüm Bursa kamuoyunun malumu. En kısa zamanda valimizin önderliğinde Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürülüğü yetkilileri ve jandarmamızla birlikte erken hasat yapan ve yasaklı madde kullanılmış bahçeler tespit edilerek, sahipleri hakkında idari para cezası verilmesi için çabalayacağız. Erken hasat yapan ve yasak madde kullanan üreticiler tespit edilerek 10 bin TL'ye kadar idari para cezası almaları sağlanacaktır.''

Muhabir : Halil İbrahim Başer

Yayıncı : Doğan Sarıtaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile