15 Temmuz Hain darbe girisiminden 8 yil geçti. Darbe girisiminin seyrini degistiren adreslerden biri de Sirnak Cizre ilçesiydi. FETÖ’cü komutanlar, darbeye destek için asker sevkiyati yapmaya çalisti. Sirnak Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligina bagli 300 komando, Serafettin Elçi Havalimanina dogru yola çikti. Ancak hesap edemedikleri bir direnis onlarin kirli planini bosa çikardi. Yola çikan darbecilerin hedefi Sirnak Serafettin Havalimanina ulasmakti. Cizre’den geçip kendileri için gönderilen uçaklarla Ankara’ya gitmeyi planlayan darbeciler, önce Cizre girisinde daha sonra Cizre Köprüsü’nde halkin ve emniyetin direnisi ile karsilasti.
Darbe gecesi sokaga ilk çikip tankin önünde setten duvar ören vatandaslardan olan Yunus Emre Yigit, darbe gecesi yasadiklarini IHA muhabirine anlatti. Yigit, hain darbe girisiminden 8 yil geçmesine ragmen hala nöbette olduklarini söyledi.
Darbeye karsi çikmak için Cizre Köprüsü’nde etten duvar ördüklerini belirten Yigit, "Cizre halki olarak bizler darbeyi duydugumuz andan itibaren cumhurbaskanimizin talimatlari ile sokaga çiktik. Tepkimizi göstermek için güvendigim arkadaslarimi çagirarak Cizre Köprüsü’nde insan barikati olusturduk. Amacimiz ülkenin her noktasinda oldugu gibi darbenin karsisinda durmak ve askeri unsurlarin sehrin merkezine hareket etmesini engellemekti. Sirnak Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligina bagli 300 komando ekibi, Sirnak Serafettin elçi havalimanindan Ankara’ya hareket edecek ve özel birliklerin merkezine dogru yol alacaklardi" dedi.
Tankin üzerine çikip al bayragi dalgalandirdigini belirten Yigit, "Darbe gecesi ailemle vedalasarak sokaga çiktim. Siyasi darbelerin oldugu vakitlerde bir daha eve geri dönmemek vardi. Bende ailemle helallestikten sonra sokaga çiktim. Bizler, canimizi verme pahasina olsa bile o gece disari çiktik. Darbeyi duyup sokaga çikan ilk insanlardan biriside bendim. Disariya çiktigimizda askeri unsurlarin oldugu 105. nokta olan Cizre Köprüsüne hareket ettik. Cizre Köprüsü’nde askeri araçlarin önünde insan barikati olusturarak askeri unsurlarin sehir merkezine inmelerine ve havalimanina yetismelerini engelledik. Al bayragimizi tasiyarak tankin üzerine çiktim ve milli iradeye hiçbir seyin üstün gelmedigini göstermek için al bayragimizi dalgalandirdim. Bizler her daim devlete, millete olan inancimizla darbelerin karsisinda duracagiz" ifadelerinde kullandi.
Hain Darbe Girisiminde Sokaga Çikan Cizreli, O Anlari Anlatti
Sirnak’in Cizre ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girisiminde arkadaslariyla sokaga çikip direnen Yunus Emre Yigit, "Cumhurbaskanimizin talimatlari ile sokaga çiktik. Tepkimizi göstermek için güvendigim arkadaslarimi çagirarak Cizre Köprüsü’nde insan barikati olusturduk" dedi.



















