'Hainler Ambulansa Bile Ateş Etti'

FETÖ mensuplarının, darbe girişimi sırasında açtığı ateş sonucu Boğaziçi Köprüsü'nde ilk vurulanlardan 22 yaşındaki öğrenci Ayvalıoğlu: 'Köprüye ilk gidenler arasındaydım. Açılan yaylım ateşi sonucu kalçamdan yaralanıp, kanlar içinde yere yığıldım. Köprüye gelen ambulansa arkadaşlarım tarafından bindirildim. Hainler ambulansa bile ateş açtı' 'Allah içimizdeki korkuyu aldı. Hainler ateş açtıkça Allahu ekber nidalarıyla önlerine doğru gidiyorduk. Allah bir daha böyle bir olay yaşatmasın'

LALE BİLDİRİCİ - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan 22 yaşındaki Tayyip Ayvalıoğlu, 'Köprüye ilk gidenler arasındaydım. Açılan yaylım ateşi sonucu kalçamdan yaralanıp, kanlar içinde yere yığıldım. Köprüye gelen ambulansa arkadaşlarım tarafından bindirildim. Hainler ambulansa bile ateş açtı.' dedi.

Üniversiteyi bu yıl kazanan Ayvalıoğlu, olay gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Üsküdar Altunizade'de oturan Ayvalıoğlu, darbe girişiminden evde televizyon izlediği sırada haberdar olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın 'sokağa çıkın, demokrasinize ve geleceğinize sahip çıkın' çağrısı üzerine Kısıklı'ya gittiğini söyledi.

Burada buluştuğu arkadaşları ve vatandaşlarla Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdüklerini ifade eden Ayvalıoğlu, köprüye ilk gidenler arasında bulunduğuna dikkati çekti. Köprüde darbeci askerlerin halka hem ön hem de arka taraftan yaylım ateşi açtığını dile getiren Ayvalıoğlu, açılan ateş sonucu kalçasından yaralanıp, kanlar içinde yere yığıldığını aktardı.

Ayvalıoğlu, 'Köprüye Allahu ekber diyerek ilk giden gruptuk. Tam gişelerin orada, ilk vurulan da benim. Hainler pusu kurmuşlar ve arkadan ateş ettiler. G3 mermisi, kalçadan girip, kasıktan çıktı. Üzerimize ateş açtıklarında ilk anda birkaç kişi daha vuruldu. Köprüye gelen ambulansa arkadaşlarım tarafından bindirildim. Hainler ambulansa bile ateş açtı.' diye konuştu.

- 'Çanakkale ruhu vardı'

İlk olarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini aktaran Ayvalıoğlu, ilk müdahaleden sonra Koşuyolu'ndaki Özel Medipol Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti. Mesane ve bağırsağından ameliyat olduğunu ifade eden Ayvalıoğlu, sağlığına kavuşmak için bir ameliyatı daha kaldığını söyledi.

Darbeci askerlere direnirken hiç korkmadığını anlatan Ayvalıoğlu, 'Allah içimizdeki korkuyu aldı. Çanakkale ruhu vardı. Hainler ateş açtıkça Allahu ekber nidalarıyla önlerine doğru gidiyorduk. Allah bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Korkusuzca gitmeseydik darbeyi de püskürtemezdik. Allah'ın izniyle püskürttük. Allah bize nasip etti gaziliği. Vatanımıza ve milletimize hayırlı bir evlat olmak istiyorum.' dedi.

Ayvalıoğlu, isminin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdikleri için Tayyip konulduğunu dile getirerek, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ailecek seviyoruz. Her zaman yanındayız. Allah Cumhurbaşkanımızla yürümeyi nasip etsin.' ifadelerini kullandı.

Nişantaşı Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü'nü burslu kazandığını kaydeden Ayvalıoğlu, sağlığına kavuştuktan sonra okuluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

- 'Hastane o gece can pazarıydı'

Tayyip Ayvalıoğlu'nun babası taksici Seyfettin Ayvalıoğlu da darbe girişimi gecesi oğluyla konuşma anını şöyle anlattı:

'Oğlum, 'Baba dışarıda tankları gördük köprüye gideceğiz.' dedi. 'Oğlum, vatan bizim, gidebilirsin.' dedim. Mahallede arkadaşları ve kuzenleriyle beraber çıkıp köprüye gitmişler. Biz de mahalledeki arkadaşlarla 1,5 saat sonra köprüye doğru yürümeye başladık. Köprüye inerken saat 01.15 gibi bana telefon geldi arkadaşlarından. Amca 'Tayyip vuruldu, Numune Hastanesi'ndeyiz, acil gel.' dediler. Biz ilerlerken geri dönmek zorunda kaldık. Hastaneye gittim. Numune Hastanesi can pazarıydı o gece. FETÖ'nün vatan hainleri orada jetlerle alçak geçiş yaptı. Hastalar, doktorlar, hasta yakınları hepsi çok büyük panik yaşadı. Sabaha karşı oğlumu Medipol Hastanesi'ne getirdik. Bütün vurulan gençlerimiz, gazilerimiz, şehitlerimiz bizim evlatlarımız. Hepsinden Allah razı olsun.'

Ayvalıoğlu, her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını ifade ederek, 'Bu yolda hep beraber yürüyoruz. Sonuna kadar da yürüyeceğiz. Vatan bizim, ülke bizim. Yine aynı şey olsa hiç düşünmeden vatanımızı savunmak için aynı safta yürüyeceğiz.' dedi.

- 'Yaklaşık 26 gün oldu. Genel durumu iyi'

Özel İstanbul Medipol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yılmaz da Tayyip Ayvalıoğlu'nun 15 Temmuz gecesi 04.00 sıralarında hastanelerine geldiğini söyledi. Yılmaz, şu bilgileri verdi:

'Geldiğinde kalça arka kısımdan giren kurşun ön taraftan çıkmış ve iç organlardan bir kısmını parçalamıştı. Grafiklerinde mesanede parçalanma olduğunu tespit etmiştik. Hemen ameliyata aldık. Ameliyatta mesane onarımı yaptık. 2-3 gün sonra ise bağırsakların kurşunun etkisiyle ilk aşamada ortaya çıkmadan daha sonra bağırsaklarda ortaya çıkan yaralanma ortaya çıktı. 3 gün sonra buna yönelik bir ameliyat daha yaptık. Kurşun kalça kemiğini de parçalamıştı. O yüzden de hareket etmesi mümkün değildi. Fakat ortopedik incelemede bunun bir cerrahi işlemle değil, bekleyerek kemiğin tekrar kaynamasıyla düzelmesi yönünde karar verildi. Bu nedenle ortopedik bir müdahale yapılmadı. İzleyen günlerde de her şey yolunda gitti. Yaklaşık 26 gün oldu. Genel durumu iyi. Ama işimiz tamamen bitmedi. Birkaç ay sonra bir veya iki ameliyatımız daha olacak. Şu anda genel anlamda tehlikeyi atlattık. Ufak tefek sıkıntılar var. Onlar da genel tabloyu değiştirecek şeyler değil.'

Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde hastanelerine gelen 16 yaralının tedavi olduğunu ve şu an Ayvalıoğlu dışında diğer hastaların taburcu edildiğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile