Haiti'de 8'I Türk Toplam 17 Kisi Silahli Çete Tarafindan Kaçirildi

Haiti'de 8'I Türk Toplam 17 Kisi Silahli Çete Tarafindan Kaçirildi

Haiti’de "400 Mawozo" adli çete, turist otobüsünde seyahat eden 8’i Türk toplam 17 kisiyi kaçirdi.

Haiti’de fidye için adam kaçirma eylemleri ile ün salan "400 Mawozo" adli çete, baskent Port au Prince’in disinda turist otobüsünü hedef aldi. Haiti basininda yer alan haberlerde, çetenin otobüste bulunan 8’i Türk toplam 17 kisiyi kaçirdigi ifade edilerek, geri kalan 8’inin Haitili ve otobüs soförünün ise Dominik Cumhuriyeti vatandasi oldugu bildirildi.

Adam kaçirma eylemenin geçtigimiz yil 400 Mawozo tarafindan ABD’li ve Kanadali 17 Hristiyan misyonerin kaçirildigi Croix-des-Bouquets yakinlarinda gerçeklestigi aktarildi.

Dominik basininda yer alan haberlerde ise, kaçirilan Türk vatandaslarinin Haiti’ye komsu Dominik Cumhuriyeti’nden geçtigi ifade edildi.

Haiti’de adam kaçirma olaylari artti

Haiti’nin Insan Haklari Analiz ve Arastirma Merkezi’ne göre, geçen yil 81’i yabanci uyruklu bin 200’den fazla kisi kaçirildi.

Öte yandan Haiti’deki Birlesmis Milletler Entegre Ofisi tarafindan cuma günü yapilan açiklamada, baskent Port au Prince yakinlarinda iki hafta önce çeteler arasinda çikan çatismalarda en az 75 kisi hayatini kaybettigi aktarilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile