Haiti'de Çeteler, Hemsire Ile Oglunu Kaçirdi

Haiti’de yardim kurulusunda hemsirelik yapan ABD’li kadin ve oglu, silahli çeteler tarafindan kaçirildi.

Haiti’de silahli çetelerin gerçeklestirdigi kaçirma suçlarina bir yenisi daha eklendi. Baskent Port-au-Prince yakinlarindaki bir toplum kurulusunda hemsirelik yapan ABD’li Alix Dorsainvil ve o sirada yaninda olan oglu, bölgedeki çeteler tarafindan kaçirildi. El Roi Haiti Yardim Kurulusu tarafindan yapilan açiklamada, "Alix, Haiti’yi evi, Haiti halkini arkadaslari ve ailesi olarak gören, son derece sefkatli ve sevgi dolu biridir" ifadeleri kullanildi. Alix Dorsainvil’in, El Roi Haiti Yardim Kurulusu’nun kurucusu ve yöneticisi Sandro Dorsainvil’in esi oldugu ögrenildi.

Ülkedeki silahli çeteler ile mücadele için uluslararasi topluma çagrida bulunan Haitili yetkililer, anne ve oglunun yara almadan dönmesi için çalismalarin sürdügünü bildirdi.

ABD’den "Haiti’yi terk edin" emri

ABD Disisleri Bakanligi’nin, olayi takip ettigi ve Haitili yetkililerle temas halinde olduklari belirtilirken, günler önce adam kaçirma, suç, sivil huzursuzluk ve adadaki zayif saglik altyapisi nedeniyle 4’üncü seviye ’seyahat etmeyin’ tavsiyesi yayinlanmisti. ABD Disisleri Bakanligi, acil olmayan tüm hükümet personeline ve aile üyelerine Haiti’yi terk etmelerini emretti.

Haiti’de siyasi kriz 2021’den bu yana sürüyor

Amerika kitasinin en fakir ülkesi olan Haiti, 2021 yilinda Devlet Baskani Jovenel Moise’nin öldürülmesinden bu yana siyasi kriz içinde ve çeteler baskentin yaklasik yüzde 80’ini kontrol ederek adam kaçirma ve silahli soygun gibi siddet içeren suçlar isliyor. Temmuz ayinin baslarinda Birlesmis Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Haiti için çok uluslu bir güç olusturulmasi çagrisi yapmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile