Haiti'de Kaçirilan Misyonerlerin Serbest Birakilmasi Için 17 Milyon Dolar Fidye Istendi

Haiti'de Kaçirilan Misyonerlerin Serbest Birakilmasi Için 17 Milyon Dolar Fidye Istendi

Haiti’de 16 ABD’li ve 1 Kanadali olmak üzere toplam 17 misyoneri kaçiran çetenin, grubu serbest birakmak için 17 milyon dolar fidye istedigi bildirildi.

Haiti’de yetimhane ziyareti için baskent Port-au-Prince’ye gelen ABD’li Hristiyan misyonerler, 17 Ekim’de Croix des Bouquets bölgesindeki yetimhaneyi ziyaret ettikten sonra çete üyeleri tarafindan kaçirilmisti. Haiti Adalet Bakani Liszt Quitel, ABD medyasina olaya iliskin açiklamalarda bulundu. Quitel, çetenin geçtigimiz cumartesi günü kaçirdigi 16’si ABD’li, 1’i Kanadali olmak üzere toplam 17 misyonerin serbest birakilmasi karsiliginda 17 milyon dolar fidye istedigini açikladi.

Kaçirilanlar arasinda 6 kadin ve 5 çocugun da bulundugunu kaydeden Quitel, FBI ve Haiti polisinin çete ile temas halinde oldugunu aktardi. Çetenin her bir misyoner için 1 milyon dolar istedigini belirten Quitel, çete ile fidye pazarliginin haftalar sürebilecegini söyledi.



Son dönemde Haiti’de çetelerin adam kaçirma olaylarinda artis yasandi. Haiti’de Insan Haklari Analiz ve Arastirma Merkezi (CARDH) tarafindan hazirlanan bir rapora göre, bu yil Ocak-Agustos arasindaki dönemde Haiti Ulusal Polisine 628 kaçirma olayi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile