Haiti'de Misyonerleri Kaçiran Çete 17 Milyon Dolar Fidye Istedi

Haiti’de 17 misyoneri kaçiran çetenin, 17 milyon dolar (158,3 milyon Türk lirasi) fidye istedigi bildirildi.

The Wall Street Journal’daki habere göre, Haiti Adalet Bakani Liszt Quitel, çetenin, cumartesi kaçirdiklari 16 Amerikali ve bir Kanadali misyonerin serbest birakilmasi karsiliginda her biri için 1 milyon dolar istedigini belirtti.

Quitel, Haiti polisi ve Federal Sorusturma Bürosunun (FBI), misyonerlerin serbest birakilmasi için çete üyeleriyle iletisime geçtigini; misyonerlerin güvenli bir sekilde dönüslerinin saglanmasinin haftalar sürebilecegini ifade etti.

Misyonerlerin, Haiti'de bir yetimhane insa ettikten sonra cumartesi ABD'ye dönerken "400 Mawozo" adiyla bilinen çete tarafindan kaçirildigi bildirilmisti.

Son dönemde Haiti'de çetelerin adam kaçirma hadiselerinde ciddi artis yasandigi vurgulanirken yetkililere göre, çeteler birkaç yüz dolardan 1 milyon dolara kadar degisen fidye talep ediyor.

Haiti'deki Birlesmis Milletler Entegre Ofisi tarafindan geçen ay yayimlanan rapora göre, bu yilin ocak-agustos döneminde Haiti Ulusal Polisine en az 328 kaçirma olayi bildirildi. Bu sayi, 2020'nin tamaminda 234'tü.

Beyaz Saray, ABD Baskani Joe Biden'in Haiti'de bir çete tarafindan kaçirilan ve aralarinda çocuklarin da bulundugu misyonerlerin kurtarilmasi için yürütülen çalismalari yakindan takip ettigini duyurmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile