“hak Arayan Mağdurlardan 250 Euro Kayıt Ücreti İstenmesi Düşündürücü”

Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Başkanı Mustafa Ayrancı, uyum yasası mağduru Türkleri uyardı: “Yaptığınız masrafları geri alacağız derken, elinizdeki paradan olmayın.

” Basına yansıyan haberlerden mağdurların, yaptıkları masrafları Hollanda devletinden alabilmek amacıyla yeni bir vakfın kurulduğunu öğrendiklerini belirten Ayrancı, vakfın toplu tazminat davası çalışmaları için vatandaşlardan 250 Euro kayıt ücreti istemesinin düşündürücü olduğunu ifade etti.


Vatandaşların yaptıkları masrafları devletten geri isteme talebini desteklediklerini belirten Mustafa Ayrancı, “Ancak, Uyum Yasası Mağdurları Vakfı’nın olaya yaklaşma biçimi soru işaretleriyle dolu. Her şeyden önce Uyum Yasasıyla ilgili yıllardır devam etmekte olan hukuki ve toplumsal mücadelede bugüne kadar yer almamış, adını duymadığımız kişilerin, vatandaşın hakkını savunmak amacıyla ortaya çıkmış olmaları düşündürücüdür ve henüz ne yapacakları tam olarak belli olmayan bir çalışma için yüklü bir kayıt ücreti istemeleri ise olaya manevi olduğu kadar ticari baktıklarını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.


HTİB Başkanı Mustafa Ayrancı, vatandaşların daha önce de çeşitli vaatlerle farklı biçimlerde paralar toplanarak mağdur edildiklerini hatırlatarak, “Mağdurların yeniden mağdur duruma düşmemesi için herkesi dikkatli olmaya çağırıyoruz. Vatandaşların hakkını koruyacağını söyleyen bu vakıf yöneticileri kimdir, Uyum Yasasıyla ilgileri nedir?” sorusunu yöneltti. Ayrancı, geliri düşük olanların hukuksal yardım için Devlet Hukuk Destek Kurumu’ndan maddi destek talep edebileceklerine işaret etti ve Uyum Yasası Mağdurları Vakfı tarafından kişi başına neden 250 Euro kayıt ücreti istendiğinin bilinmediğine vurgu yaptı. HTİB Başkanı, “Toplanan paralar nasıl değerlendirilecek ve nasıl denetlenecek? Belirtilen sorular açığa kavuşmadan vatandaşları para ödememeye çağırıyoruz.” dedi.


Mustafa Ayrancı, aynı amaçla Rotterdam’da bir davanın devam ettiğini ve yurt dışında uyum zorunluluğu çerçevesinde yapılan masrafların karşılanması talep edilen bu davanın 4 ile 6 hafta arasında sonuçlanmasının beklendiğini kaydetti. Ayrancı, “Bu nedenle de vatandaşlara, bu davanın sonucunu bekledikten sonra adım atmalarını tavsiye ediyoruz.” vurgusunu yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile