Hak-İş, 'Darbelerin Karanlığından, Demokrasinin Aydınlığına' evet oyu kullanacak

Hak-İş Niğde İl Başkanı Mehmet Avşar, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin, 12 Eylül a

Hak-İş Niğde İl Başkanı Mehmet Avşar, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin, 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde referanduma gideceğini hatırlatan Avşar, "Anayasa konusunda yaşanan tartışmalara, halk son noktayı koyacaktır. Hak-İş Konfederasyonu ve Öz İplik-İş Sendikası olarak anayasa değişiklik paketine 'evet' diyeceğiz. Çünkü sandığa atılacak her 'evet' oyu Türkiye'nin demokrasi kalitesini yükseltecek, evrensel hukukun gereklerine uygun yeni bir anayasa yolunda önemli bir adım atılmış olacak." diye konuştu.

Avşar, her vatandaşın 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında kendi hakkı için oy kullanacağını hatırlatarak, "Bu halk oylaması siyasi çıkarlara alet edilmemelidir. 'Hayır' oyu kullanmaya çağıran siyasi parti liderlerinin çağrısına karşın anayasa değişiklik paketi iyi okunmalı, iyi incelenmeli, getirdiği yenilikler iyi değerlendirilmeli ve ona göre karar verilmeli. Anayasa değişiklik paketi, Türkiye'nin uygarlık yürüyüşünde önünü açacak tarihi bir fırsattır. Bu nedenle Hak-İş Konfederasyonu olarak 'Darbelerin Karanlığından, Demokrasilerin Aydınlığı' için 'evet' diyoruz." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile