Hak-İş Genel Başkanı Arslan Açıklaması 'Taşeron Düzenlemesinde Kapsam Dışı Kalanlar İçin De Yeni Bir Süreç Başladı'

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron düzenlemesinde 2 Nisan sonrası yeni bir sürecin başladığını belirterek, "Bu düzenlemede kapsam dışında kalan arkadaşlarımızın da kapsama alınması konusunda ciddi mücadelemiz var" dedi

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Hizmet-İş Sendikası Başkanlar Kurulu’na katıldı.

Toplantı öncesinde gündemi değerlendiren Arslan, taşeron düzenlemesine Hak-İş’in katkılar sağladığını ifade ederek 2 Nisan’da taşeron işçilerin kamuya geçtiğini hatırlattı ve bu durumdan memnun olduklarını söyledi.



2 Nisan sonrası yeni bir sürecin başladığını ve bunun da yeni bir mücadele alanı olduğunu kaydeden Arslan, "Bu düzenlemede kapsam dışında kalan KİT’lerde, araç kiralamada, hastanedeki yönetim sistemlerinde, sosyal tesislerde, yemekhanelerde çalışan ve bütünüyle kapsam dışı kalan arkadaşlarımızın bu kapsama alınması konusunda ciddi bir mücadelemiz var" dedi.

Taşeron işçilerin kamuya geçişi için çıkarılan KHK’nın kelime kelime tefsirini yapan tek kuruluşun Hak-İş olduğunu kaydeden Arslan, sorunların nasıl çözüleceğini bildiklerini ve hazırlıklarının tam olduğunu dile getirdi. Kararnamenin ayrıntılarını tüm Türkiye’ye anlatacaklarını söyleyen Mahmut Arslan, "Taşeron konusu gündemimizin birinci maddesidir. Kapsam dışı kalanlar için de yeni bir süreç başladı.

Kapsama girmeyen arkadaşlarımız için de yine kadrolu işçi olması hususunda mücadelemizi daha da ayrıntılı raporlarla sürdürmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken yine aynı istikamette aynı üslupla bütün platformlarda muhataplarımızı yönlendirerek taleplerimizi seslendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Arslan, taşeron konusunda kritik sürecin 2019 seçimleri olduğunu ifade etti ve 2019 seçimlerinin sorunların çözümü için anahtar olacağını dile getirdi.

"28 Şubat’ın hesabı kapatılmamalı"

Geçtiğimiz hafta kararı açıklanan 28 Şubat Davası’na da değinen Arslan, 28 Şubat sürecinin bir kısım mimarlarının hala hesap vermediğini söyledi.

28 Şubat sürecinin sivil ayağını oluşturan 5’li çetenin, meslek grupları ve sendika yöneticilerinin mutlaka yargı önünde hesap vermesi gerektiğine dikkat çeken Arslan şunları söyledi:

"Kendilerini çete ifadesiyle tanımlayanlar, çetecilikle kendilerini ifade edenler o çetecilerin demokrasimize, parlamentomuza, millet iradesine yönelik saldırıları karşılıksız kalmaması gerekiyor. 28 Şubat sürecinin bütün sorumlularından hesap sorulması gerekiyor."

28 Şubat sürecinde acılar yaşandığını bu yüzden hesabın kapatılmaması gerektiğini kaydeden Arslan, Hak-İş olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini aktardı.

Genel Başkan Arslan, Suriye’de yaşananların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak Suriye’de algı operasyonlarının yapıldığını ve yaşananların iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.



Hak-İş olarak Kudüs’e çok önem verdiklerini dile getiren Arslan, Kudüs için daha fazla çalışmalar yapacaklarını anlattı. Dünya ve Türkiye’nin kritik dönemlerden geçtiğini anlatan Arslan, Türkiye’nin ekonomik krizle etkilenmek istendiğini aktardı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile