Hak-İş: Kadına yönelik şiddet kabul edilemez

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Salim Uslu, '25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusl

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Salim Uslu, '25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetin dünyanın hemen her bölgesinde sınır, milliyet, din ve sınıf farkı gözetmeksizin yaşanan ve son bulması için çaba sarf edilen önemli bir sorun olduğunun altını çizdi.

Araştırmaların, dünyada her üç kadından birinin hayatının bir döneminde şiddete maruz kaldığını ortaya koyduğuna işaret eden Uslu, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin, hala toplumun önemli bir kesimini doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen, 'şiddete sıfır tolerans' yaklaşımı ile kararlı politikalar izlenmesini gerektiren bir sorun niteliğini koruduğunu belirtti.

"Hak-İş camiası olarak kadına yönelik şiddetin ayrımcılıktan beslendiğine ve ayrımcılığı güçlendirdiğine inanıyoruz." diyen Uslu, kadına yönelik yapılan her türlü şiddetin, kabul edilemez bir insan hakları ihlali olduğuna işaret etti. Uslu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ortak akıl ve sağduyu ile çözüm üretmenin başarısına inanan Hak-İş camiası olarak son değişikliklerle anayasanın 'kanun önünde eşitlik' başlıklı 10. maddesi çerçevesinde söz konusu düzenlemelerin uygulamaya tam olarak yansıtılması ve etkinliğinin izlenmesi konusunda tarafların işbirliği ile daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, herkesin görev üstlenmesi ve işbirliği yapması gereken bir mücadele alanıdır. HAK-İŞ olarak; her köşesinde kadınlarımızın, toplumsal rol ve statülerinin yükseldiği, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi temel hizmetlere kolayca erişebildiği, üretime, yönetime katılma imkanlarının ve kalkınma sürecine katkılarının arttığı, bu süreçten daha fazla yararlanmalarının sağlandığı özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir Türkiye için 'kadına yönelik her türlü şiddete son' diyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile