HAK-Is Konfederasyonu Genel Baskani Arslan Açiklamasi 'Asgari Ücrette Enflasyonun Üzerinde Iyilestirme Bekliyoruz'

HAK-Is Konfederasyonu Genel Baskani Arslan Açiklamasi 'Asgari Ücrette Enflasyonun Üzerinde Iyilestirme Bekliyoruz'

HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskani Mahmut Arslan, “Asgari ücrette enflasyonun üzerinde iyilestirme bekliyoruz” dedi.

HAK-IS Konfederasyonu’na bagli Hizmet-IS Sendikasi Kayseri Sube Baskanligi’nin 9. Olagan Genel Kuruluna Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, AK Parti Kayseri Il Baskani Saban Çopuroglu, HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskani Mahmut Arslan, Hizmet-IS Sendikasi Kayseri Sube Baskani Serhat Çelik, protokol üyeleri ve sendika üyeleri katildi.

Genel kurulda yaptigi konusmada asgari ücrette enflasyon üzerinde bir ücret beklediklerini söyleyen HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskani Arslan, “Dün sayin bakanimizla güzel bir görüsme yaptik. Bu görüsmede asgari ücretin ve asgari ücrete bagli olacak gelismeleri paylastik. Ülkemizin yasadigi yüksek enflasyon, hayat pahaliligi hepimizi gerçekten zorlayan, yasamimizi alt üst eden bu hizli fiyat artislari, enerjide disa bagimli olmamizin getirdigi yüksek fiyatlar belli ücretlerle hayatlarini idame ettiren insanlar için ciddi bir zorluk getiriyor. Bu zorlugun farkinda sayin Cumhurbaskanimiz da ve bizim de 3 aydir israr ettigimiz Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir an evvel toplansin talebimiz karsilik gördü ve bu konuda bir adim atildi. Dün ilk toplantilar yapildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun enflasyonun altinda bir ücreti belirlememesini bekliyoruz. Onun için yasadigimiz enflasyon, ocak ayindan bu yana gerçeklesen enflasyon ortada. Bu dogrultuda insallah enflasyonun üzerinde bir iyilestirmeyi bekliyoruz” dedi.

Arslan, iyilestirmenin toplu sözlesmelerden dolayi bütün çalisanlara yapilmasi gerektigini söyleyerek, “Ancak sadece bu yetmiyor. Memurlar var, memur emeklileri var. Bunlar da enflasyon oraninda temmuz ayinda zam alacak. Kamu Çerçeve Protokolü ile imzaladigimiz kamu toplu sözlesmeleri var. Bunlar da temmuz ayinda sözlesme enflasyon farklarini alacaklar. Peki bizim belediyeler, üniversiteler ve özel sektördeki toplu is sözlesmeler ne olacak? Burada ciddi bir sorunla karsi karsiyayiz. O yüzden bu yapilacak artislarin bütün çalisanlara yönelik bir iyilestirmeye dönüstürülmesi gerekiyor. Özel sektördeki toplu sözlesmelerimiz eger tarihleri temmuz ayina denk gelmiyorsa, yilbasina kadar ayni ücretle çalismaya devam ediyor. Öyle bir noktaya gelecegiz ki bütün toplu sözlesmeler asgari ücret seviyesine düsecek. Bu da toplu sözlesme düzeninin yok olmasi demektir. Gerçekten özel sektörde sendikal hareket tasfiye edilir. Bu yüzden hükümetimizin amaci sendikalari güçlendirmekken, yapilan uygulamalarla sendikal hareketi zayiflatmayalim” ifadelerini kullandi.

Serhat Çelik güven tazeledi

9. Olagan Genel Kurulda tek aday olarak seçime giren mevcut baskan Serhat Çelik, 121 oyla yeniden Hizmet-IS Sendikasi Kayseri Sube Baskani seçilirken, sendikanin toplanti salonuna da merhum Kurucu Baskan Rahmi Yavuz’un ismi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile