HAK-IS Konfederasyonu, Sendikal Harekette 46. Yilina Ulasti

HAK-IS Konfederasyonu Izmir Il Baskani Gültekin Simsek, konfederasyonlarinin Türkiye sendikal hareketinde 46. yilina ulastigini belirterek 750 bine yakin olan üye sayisinda hedefin 7 milyon oldugunu ifade etti.

Simsek yaptigi yazili açiklamada Türkiye'nin en büyük isçi konfederasyonlarindan birisi olan konfederasyonlarinin 22 Ekim 1976 tarihinde Ankara'da kuruldugunu ve Türkiye'de oldugu kadar uluslararasi sendikal harekette de etkin bir sekilde faaliyetler yürüttügünü ifade etti.

Konfederasyonlarinin bu topraklarin yerli ve milli bir kurumu oldugunu dile getiren Simsek misyonlarinin sadece bu ülkenin degil, bölgenin ve kürenin bütün mazlumlari ve magdurlari ile dayanisma içerisinde olmak oldugunu belirtti.

HAK-IS'in her zaman millet iradesinin yaninda oldugunu ifade eden Simsek, sunlari kaydetti:

"HAK-IS'in varligi Türkiye'nin gelecegi için çok önemlidir. Türk demokrasisi için Türkiye'nin gelecegi için HAK-IS Konfederasyonun gücü ve varligi çok önemlidir. HAK-IS sadece bir konfederasyon degil ayni zamanda Türkiye'nin demokratik, özgürlük ve bagimsizlik noktasinda bir güvencesidir. HAK-IS'in gücü Türkiye'nin gücüdür. HAK-IS, Türkiye'nin yerli ve milli bir örgütüdür. Bunun içinde bedel ödemis bundan sonra da ödemeye hazirdir. HAK-IS'e bagli 21 sendikanin üye sayisi 750 bine yakin. Bu bir basaridir ancak asla yeterli degildir. 14 milyon çalisanin oldugu ülkede HAK-IS'in hedefi 7 milyon üyesinin olmasidir. HAK-IS olarak bunun için mücadele ediyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile