KCK’ın Türkiye meclisi yöneticisi olmakla suçlanan sanık Pero Dündar’la ilgili delillerde yerel seçimlerde KCK’nın faaliyetleri gündeme geldi. KCK’nın Ağrı’yı neden kaybettiklerini, Hakkâri’de ise AK Parti’ye neden oy çıktığının araştırılması için rapor hazırlattığı ortaya çıktı. Raporda özellikle Hakkari’de BDP dışındaki bir partinin oy almasının örgütte ciddi bir rahatsız oluşturduğu dikkat çekiyor. Diyarbakır'da 99’u tutuklu 152 sanığın yargılandığı KCK ana davasının 50’nci duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada tutuklu 36 sanık katılırken diğer sanıklar raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Mahkeme heyeti, müdafi avukatların olmaması nedeniyle duruşmaya bir saate yakın geç başlamak zorunda kaldı. Duruşmada KCK/ TM yöneticisi olmakla suçlanan sanık Pero Dündar’ın suçlandığı olaylarla ilgili delilerin okunmasına devam edildi. Mahkeme heyeti gizli tanık Papatya’nın sanığın KCK’nın kullandığı yerel yönetimler bürosuna gelip gittiğini, KCK bünyesinde kurulan DÖKH’nin içinde olduğunu beyan ettiğini anlattı. Mahkeme heyeti, sanığın evinde yapılan aramalarda İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın dört ayaklı paradigmalarından biri olan demokratik toplum kongresine ait oluşumuyla ilgili belgelerin olduğunu belirtti.
Sanığın bir trafik kazasında vefat eden KCK / TM sözcüsü Hüsnü Ablay ile telefon görüşmelerinde Mersin hakkında örgütsel konuşmalar yaptığını belirten heyet, sanığın KCK’nın üst düzey yönetimiyle irtibatlı olduğunun anlaşıldığını kaydetti.
Mahkeme heyetinin okuduğu belge ve ortam dinlemelerinin kayıtlarına göre sanık Dündar’ın KCK’nın Manisa sorumluluğunu yaptığı belirtiliyor. Sanığın evindeki aramada ayrıca KCK’nın hatırlattığı söylenen Ağrı ve Hakkari raporlarının olduğunu, bu raporların örgütsel talimatlar doğrultusunda hazırlatıldığı kaydedildi. Raporlarda Hakkari’den AK Parti gibi başka bir partinin oy olmasının kabul edilemeyeceği belirtilerek, “ Oraya AK Parti demokrasiyle gitmeyecekti.” şeklinde hükümetin attığı adımlardan oluşan rahatsızlıklar dile getiriliyor. Sanığın KCK sanıklarından Ercan Sezgin ve Fikriye Aktaş’la yaptığı telefon görüşmesinde ise Hakkari ve Van’da AK Parti binalarına yapılan saldırıların konuşulduğu belirterek, tahammül edemediklerini dile getirdikleri iddia edildi. Raporda Ağrı’nın kaybedilmesinin ise Eski Patnos Belediye Başkanı İhsan Yılmaz’ın örgütün belirlediği adaylara karşı çalışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 99'u tutuklu 152 sanık hakkında ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma'', ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'' ve ''terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor. Hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un ilk şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı, iki il genel meclisi başkanı ile iki belediye meclisi üyesi de zanlılar arasında yer alıyor .
Hakkâri’de Ak Parti’ye Oy Çıkması KCK’yı Rahatsız Etmiş
Terör örgütü KCK ana davasının görüldüğü Diyarbakır’da sanıklarla ilgili dosyadaki delillerin okunmasına devam edildi.