Hakkari'de Denetim Seferberligi

Hakkari'de Denetim Seferberligi

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik öncülügünde marketlere yönelik "stokçuluk", "fahis fiyat", "imal tarihi" ve spekülatif hareketlere karsi denetim yapildi.

Vali Idris Akbiyik; Cölemerik, Hastane, Medeni Sancar kavsaginda, Vali Yardimcisi ve Belediye Baskan Yardimcisi Vekili Mustafa Berat Kasimoglu ise Cumhuriyet, Altay, Bulvar ve Pagan caddelerindeki marketlerde denetimlerde bulundular. Vali Akbiyik, reyonlarda bulunan sivi yag basta olmak üzere çok sayida ürünün raf ve kasa fiyatlarini inceledi. Vali Akbiyik, ürünlerde fahis fiyat ve stokçuluk yapanlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirterek, bu konuda isletme sahiplerini uyardi. Kent merkezinde gida satisi yapan isletmelerdeki ürünlerin raf ve kasa fiyat etiketleri ile son kullanim tarihi ve hijyen konularinda çok sayida markette denetim gerçeklestirdi. Vali Yardimcisi Kasimoglu ve beraberindeki denetim ekibi de, zincir marketleri siki bir sekilde denetledi. Raflardaki sivi yag ve unlari kendi elleriyle indiren Kasimoglu, raf ile kasa arasindaki fiyat farkliligini inceledi. Yerel ve zincir marketlerin depo yerlerini de sorun Kasimoglu, depolara girerek sivi yag ve un aradi.

Vali Yardimcisi Kasimoglu, kentteki isletmelere yönelik ürün etiketleri, raf ile kasa arasindaki etiket fiyat farki karsilastirmasi, "stokçuluk", "fahis fiyat", "imal tarihi" ve spekülatif hareketler, hijyen ve son kullanma tarihi konularinda denetimlerin artarak devam edecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile