Hakkari'de Dilekli Köyü Sehitleri Adina Olusturulan Kütüphane Açildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bagli Dilekli köyünde, farkli tarihlerde sehit olan 25 güvenlik korucusu ve sivilin adina bir okulda kurulan kütüphane, törenle hizmete girdi.

Yüksekova Sehit Aileleri ve Gaziler Dayanisma Dernegince hazirlanan proje kapsaminda, Içisleri Bakanliginin destegiyle Esenyurt Mahallesi'ndeki TOKI konutlari bölgesindeki Sehit Azizhan Keskin Ilk ve Ortaokulunda "Dilekli Köyü Sehitleri Kütüphanesi" kuruldu.

Açilis töreninde konusan Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, bu hizmetin çok anlamli ve önemli oldugunu ve kütüphaneyi sehit aileleri ve hayirseverlerin destegiyle yaptiklarini söyledi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer'in dün "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi"ni baslattigini hatirlatan Akbiyik, sunlari kaydetti:

"Biz de insallah Hakkari'de kütüphanesiz okul birakmayacagiz. Hakkari'ye ilk geldigimiz gün birinci meselemiz egitim dedik, kitap dedik. Bunun için de birçok projeler hayata geçirdik. Hakkari'de egitim ögretim hizmetinin yükseltmesinde ve çocuklarimizin basarisinda emegi olan ögretmenlerimize, velilerimize, okul aile birliklerimize, STK'larimiza, yerel yönetimlerimize, milli egitim camiasina, müdürlerimize ve okul yöneticilerimize hepsine tesekkür ediyorum. Bu proje Içisleri Bakanligimizin destekledigi bir proje. Içisleri Bakanimiza da tesekkür ediyoruz."

Akbiyik ve beraberindekiler, açilisini gerçeklestirdikleri kütüphaneyi gezdi, ögrencilerle sohbet etti.

Açilisa, Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Resul Özdemir, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Atael, Yüksekova Sehit Aileleri ve Gaziler Dayanisma Dernegi Baskani Sami Keskin, okul yöneticileri ve ögrenciler de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile