Hakkari'de Polisle Çatisan Eylemcilere Dev Operasyon Açiklamasi 15 Gözalti

Hakkari'de Polisle Çatisan Eylemcilere Dev Operasyon Açiklamasi 15 Gözalti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir partinin seçim irtibat bürosu açilisi sonrasinda bir grup, polise tasla saldirarak bölücü terör örgütü lehine slogan atti. Yasanan çatisma kameralara yansirken, 15 eylemci özel harekat destekli safak operasyonuyla kiskivrak yakalandi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtigimiz Pazartesi günü bir grup, bir partinin seçim irtibat bürosu açilisi için toplandi. Genis güvenlik önlemlerinin alindigi açilis sonrasi maskeli eylemciler, polise tasla saldirarak bölücü terör örgütü lehine slogan atti. Bunun üzerine polis ekipleri, eylemcilere uyarida bulundu. Uyarilarin dikkate alinmamasi üzerine çevik kuvvet ekipleri eylemcilere biber gaziyla müdahale etti. Olayda polis ekipleri eylemcileri dagitmak için TOMA’yla tazyikli su kullandi. Müdahale sonucu eylemciler dagilirken, ara sokaklarda çatismalar devam etti. Yasananlar ise kameralara saniye saniye yansidi.

Yüksekova polisinden dev operasyon

Müdahalenin ardindan Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürlügü Güvenlik ve Terörle Mücadele (TEM) Büro Amirligi polisleri, görüntülerden eylemcilerin kimliklerini tespit etti. Hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan özel harekat polislerinin destegiyle önceden belirlenen adreslere safak operasyonu düzenlendi.

Operasyonda koçbasiyla kapilari kirilarak girilen evlerde 15 eylemci kiskivrak yakalandi. Gözaltina alinan sahislar ifadeleri alinmak ve adli islemleri yapilmak üzere emniyete götürüldü. Ayrica yasi küçük bir eylemci de çocuk büro amirligine götürüldü. Operasyon ani ise kameralara yansidi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile