Hakkari’de Uyuşturucu Operasyonu

Hakkari polisi tarafından yapılan operasyonda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; Yüksekova ilçesi ve Van'da uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen bir çeteye yönelik 28 Ağustos 2012 günü operasyon düzenledi.

Van'da düzenlenen operasyonda uyuşturucu sevkiyatı yaptığı tespit edilen Y.Ç. isimli şahsın yakalandığı belirtildi. Şahsın kullandığı kamyonda ise gizlenmiş vaziyette 51 kilo eroin maddesi ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “Operasyonun devamında olayla ilgili oldukları tespit edilen S.T. ve M.T. isimli şahısların yine Van ilinde bulunan ikametinde ve araçlarında yapılan aramalarda ise 75 kilo esrar ile 113 bin paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Bu kapsamda 31 Ağustos 2012 günü adliyeye çıkarılan Y.Ç., S.T. ve M.T. isimli şahıslar mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir” denildi.

Açıklamada, yine KOM ekipleri tarafından geçtiğimiz son bir ay içerisinde kaçakçılık suçuna karışan toplam 38 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Bu şahıslarla birlikte 67 kilo 180 gram eroin, 80 kilo 660 gram esrar, 500 gram Afgan esrarı, 1 kilo 100 gram Afyon sakızı, 370 bin 670 paket gümrük kaçağı sigara, 10 bin 500 litre kaçak akaryakıt, 1 milyon 230 bin adet sigara kağıdı, 3 ton 380 kilo ceviz ve 33 bin 236 adet kozmetik ürünü ele geçirilmiştir” denildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile