Hakkari'deki Marketlere Ani Denetim

Hakkari'deki Marketlere Ani Denetim

Hakkari Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri sabah saatlerinde zincir ve yerel marketlere yönelik ani denetimler geçeklestirildi.

Zabita Müdürü Adil Demir ve beraberindeki zabita ekipleri, sabah saatlerinde birçok is yerini denetledi. Alisveris sepetine farkli ürünler koyarak kasaya giden zabita ekipleri, etiket ile kasadaki fiyatlarin eslesip eslesmedigini karsilastirdi. Ürünlerin tarihlerini tek tek kontrol eden zabita ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmis ürün tespit ederek ceza kesip ürünleri toplatip imha etti.

Marketlerin depolarinda bulunan ürünlerin nasil muhafaza edildiginden hijyen kurallarina kadar birçok konuda yapilan denetimlerde eksikler kamera, fotograflar ve tutanaklar ile kayit altina alindi. Alinan kayitlar ve tutanaklarin gerekli yerlere bildirilerek vatandasin zarar görmemesi ve magduriyet yasamasini önlemek amaçlaniyor. Olusabilecek haksiz ve fahis fiyata karsi denetimlerin araliksiz olarak devam edecegi bildirildi.

Bir zincir markettin rafinda ise kepekli ekmek ve bazi ürünlerin bulunmasina ragmen satis yapmamasi ihbari üzerine ilgili zincir markete ceza kesildi. Okul çevresindeki yerel marketleri de denetleyen zabita ekipleri birçok is yeri hakkinda tutanak tutarak uyarida bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile