Hakkari'deki Patlama Esnafı Da Mağdur Etti

Hakkari'deki Patlama Esnafı Da Mağdur Etti

Hakkari`de meydana gelen patlamanın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen iş yerleri hasar gören birçok esnafın halen işbaşı yapamadığı belirtildi.

  Ertunç İş Merkezi önünde meydana gelen patlamada 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeki Yeşil hayatını kaybederken , 3`ü polis 27 kişi de yaralanmıştı . Olayın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen halen iş yerlerini tamir etmekle uğraştıklarını belirten dükkan sahipleri , perişan olduklarını belirterek zararlarının biran önce ödenmesi gerektiğini belirtti . OLAY ANINI ANLATTILAR Patlamada iş yeri hasar gören Ayhan Kahraman ve Lezgin Saraç , halen olayın şoku içerisinde olduklarını belirtti . Ayhan Kahraman , " Patlama esnasında iş yerimdeydim . Patlama olunca elektrik gitti . Tavan kısmı üzerimize geldi . Korkup pencereden atlamayı düşündük ancak sonra kendimizi dışarı attık " dedi .

Patlamanın iş yerinin önünde meydana geldiğini belirten Lezgin Saraç ise , iş yerindeki cep telefonları ve elektronik malzemelerle birlikte yaklaşık 50 bin TL zararının olduğunu , kendisi gibi birçok esnafın mağdur duruma düştüğünü belirtti . Saraç , " Bakın esnaf olarak perişan durumdayız . Çoluk çocuğumuz aç . Başka bir gelirimiz yok . Gelirimiz sadece bu dükkanlardı . Dükkanları çalıştırıp o siftahla ailemizi geçindiriyoruz . Olay günü buradaydım , şiddetli bir patlama oldu . Hemen iş yerime girdim . Yeğenimyerdeydi . Ramazan Kılıç isimli vatandaş yaralı ve yerdeydi . Hayatını kaybeden çocuk yerdeydi . Panik halindeydik , ne yapacağımızı bilemiyorduk . Sayın valimizin perişan olan esnafa acilen destek çıkması lazım " şeklinde konuştu . VALİ TÜRKER ESNAFA TAZMİNAT ÖDENECEK Hakkari Valisi Muammer Türker ise , esnafın mağduriyetini en kısa sürede gidereceklerini belirtti . Türker , " İlimizde üzücü bir olay meydana gelmiştir . Esnafımızı kesinlikle mağdur etmeyeceğiz . İş yerleri hasar gören esnafın bize müracaat etmesini istedik . Şu anda müracaatları almaya devam ediyoruz . 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu kapsamında zararlar ödenecektir " ifadelerini kullandı . " MOBESE KAMERALARI YAKINDA DEVREYE SOKULACAK " Bir süre önce meydana gelen olaylardan dolayı göstericiler tarafından yakılmak suretiyle tahrip edildiği için devre dışı kalan MOBESE kameralarının yerine ise yenilerinin kurulduğu belirtildi . Hakkari Valisi Muammer Türker , " Zaten MOBESE kameraları 3 yıldır çalışmıyordu . Yerine yenilerinin kurulması için ilgili firma çalışmalarını sürdürüyor . Firma çalışmaları bitirip emniyete teslim ettikten sonra kameralar devreye sokulacaktır " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile