Hakkari Ses'ten Yürüyüş ve Basın Açıklaması

Hakkari Ses'ten Yürüyüş ve Basın Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi "Sağlık Haftası" nedeniyle yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Öğle saatlerinde Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen KESK Şubeler Platformu'na bağlı üyeler, burada ellerindeki pankartlarla çalınan davul ve tef eşliğinde çevre yolu üzerinde bir yürüyüş yaptı. Kalabalık, 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz ', 'Ana dilde sağlık hakkı istiyoruz ', 'Sağlık hakkı satılamaz ', 'Savaşa değil, sağlığa bütçe ' şeklinde sloganlar atarak tekrar basın açıklamasının yapılacağı hastanenin önüne döndü.

Burada SES Hakkari Şubesi adına bir açıklama yapan Dr. Resul Tertemiz, ücret ve gelecek güvencesinin bitirilmek istendiğini belirtti. Artık bu sistemde esnek, kuralsız ve güvencesiz, sözleşmeli çalışmanın esas haline getirildiğini ifade eden Tertemiz, 'Yoksulların ve düşük gelir gruplarının sağlık hizmetlerine erişimi gittikçe zorlaşmaktadır. AK Parti hükümetinin, 'Sağlıkta dönüşüm' diye süslü laflarla Türkiye'ye yutturmaya çalıştığı sistemde reklam, masal dönemi bitti. Şimdi asıl film oynamaya başlıyor.Sağlık sistemi daha fazla piyasalaştırılıyor, ticarileştiriliyor, alınıp-satılan mal haline getiriliyor. Başbakanın dediği gibi, 'Ne kadar para, o kadar köfte' dönemi, yani 'paran kadar sağlık' dönemi başlamıştır. Bundan sonra da eylemlerimizin ivmesini yükselterek devam edeceğiz. Yöneticilerimizi, temsilcilerimizi, üyelerimizi gözaltına alıp cezaevlerinde alıkoysanız bile bu mücadele devam edecek ve kazanacağız. Gerçek anlamda kutlayacağımız sağlık haftalarını ve bayramlarını mutlaka sağlayacağız ' şeklindekonuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile