Hakkari Üniversitesinde Akademik Yil Açilis Töreni Düzenlendi

Hakkari Üniversitesinde 2021-2022 akademik yili açilis töreni gerçeklestirildi.

Meydan Medresesi'nde saygi durusuna bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende konusan Vali Idris Akbiyik, üniversitelerin bilimin, bilginin ögrenildigi, bu bilginin toplumun ve hayatin hizmetine sunulan yer oldugunu söyledi.

Ülkenin kalkinmasinda her alanda üniversitelerin öncü oldugunu belirten Akbiyik, söyle konustu:

"Organize sanayi bölgemizi kuruyoruz. Dünya çok hizli degisiyor. Biz de çok çalisacagiz. Kendimizi daha ileriye ve yeni seylere açik tutacagiz. Besikten mezara kadar çalisacagiz. Dünya ve bilim çok hizli degisiyor. Bu ülkeyi atalarimizdan emanet aldik, bu emaneti gençlerimize en güzel seklide teslim edecegiz. Onlar da üniversitelerimizi, Türkiye'mizi daha ileri noktalara tasiyacak. Bu duygu ve düsüncelerle yeni akademik yilin hayirli olmasini diliyorum."

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis ise üniversite bünyesinde restore edilen Meydan Medresesi'nde akademik yili açilisini yapmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Törene katilanlara tesekkür eden Pakis, 2021-2022 akademik yilin tüm ögrencilere ve personele hayirli olmasi dileginde bulundu.

Daha sonra Vali Akbiyik ve beraberindekiler, Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitim Bölümü Resim ve Is Egitim Ana Bilim Dali Dr. Ögretim Üyesi Derya Özdemir'in düzenledigi "Sarmal" resim sergisini gezdi.

Törene, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ahmet Kavukçu, Vali Yardimcilari Mustafa Emre Kiliç ve Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Bassavcisi Bayram Örenci, Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Avukat Zeydin Kaya, akademik personel ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile