Hakkari Ve Ilçelerindeki Sikinti Ve Sorunlari Ankara'ya Tasidilar

Hakkari Ve Ilçelerindeki Sikinti Ve Sorunlari Ankara'ya Tasidilar

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (HESOB) Baskani Muharrem Tekin ve il ve ilçe STK’lari, Gümrük Idareleri Genel Müdürü Mustafa Gümüs ile Karayollari Genel Müdür Yardimcisi Selahattin Bayramçavus’u ziyaret ederek, Hakkari ve ilçelerindeki yasanan sikintilari ilettiler.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (HESOB) Baskani Muharrem Tekin ve ayni zamanda Hakkari Soförler Odasi Baskani Abdi Arslan, Yüksekova Soförler Odasi Baskani Selami Durna ve Ayhan Atsiz ile birlikte Hakkari’nin Gümrük Kapilari sartlarinin iyilestirilmesi için Gümrük Idareleri Genel Müdürü Mustafa Gümüs ve ulasim sorunlarini aktarmak üzere Karayollari Genel Müdür Yardimcisi Selahattin Bayramçavus ile görüstü.

Gümrük Idareleri Genel Müdürü ile yapilan görüsmede, Derecik ve Üzümlü Sinir Kapilari altyapisinin iyilestirilmesi ve modern gümrük kapilarina dönüstürülerek ticarete açilmasi. Derecik ve Üzümlü Gümrük Kapilarinin giris çikis saatlerinin uzatilmasi ve pasaport giselerinin arttirilmasi. Derecik Gümrük Kapisinin hafta sonu da açik olmasi ve araç geçislerine biran evvel baslanmasi talebinde bulunuldular.

Ardinda Karayollari Genel Müdürlügü ile yapilan görüsmede ise, Hakkari-Van ve Yeniköprü tünellerinin hizlandirilmasi ve kis baslamadan trafige açilmasi. Hakkari-Sirnak Karayolunun iyilestirilmesi ve Çigli-Ortaköy Arasinda bir tünel yapilmasi. Yol onarimlarinin takip edilmesi ve Karayolu sube sefliklerinin araç ve is makinasi sayisinin artirilmasi. Depin çig tünellerinin onarilmasi ve isiklandirilmasi. Yüksekova Daglica yolu üzerinde bulunan Okullar bölgesinde yaya kaldirimlarinin yapilmasi. Yüksekova Ipekyolu orta refüjünün yapilmasi konusunda talepler iletildi.

Bölge için çalismalar yapacaklarini belirten Gümrük Idareleri Genel MüdürüMustafa Gümüs, Derecik ve Üzümlü Gümrük Kapilari Altyapi çalismalarinin programda oldugunu, giris çikis saatlerinin uzatilmasi, pasaport gise sayisinin arttirilmasi ve Derecik Sinir Kapisi’nin hafta sonu da açik olmasi gibi taleplerinin yerinde oldugunu, bunun için çalisma baslatacaklarini söyledi.



Yollarin ve Tünelin bu yil içinde hizmete açilacagini belirten Karayollari Genel Müdürü Selahattin Bayramçavus ise, Ulasim sorunlarinin giderilmesi için çalisma baslatacaklarini, Yüksekova Ipekyolu üzerinde bulunan orta refüj ile kaldirim bakim çalismalarinin baslanacagini, Daglica yolu okullar bölgesine kaldirim çalismasini da baslatacaklarini ve yine tünellerden en az bir tanesinin bu yil içinde açilacagini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile