Halde Patates Ve Sogan Bollugu

Halde Patates Ve Sogan Bollugu

Kislik hasadi devam eden patatesler Istanbul’a ulastiriliyor. Afyon, Nevsehir, Nigde gibi sehirlerden gelen patatesler halde bolluk olusturdu. Geçen ay fiyatlari 12 liraya kadar çikan patatesin fiyati 7 liraya kadar düstü. Sogan ise 6 liradan satiliyor.



Kislik hasadi devam eden patates ve sogan bollasti. Patates ve soganin Istanbul’daki çesitli bölgelerinde bulunan hallere sevkiyatlari sürüyor. Her bir hale ortalama 10 kamyon patates geliyor. Patatesler Afyon, Sivas, Nevsehir, Nigde gibi sehirlerden Istanbul’a ulastiriliyor. Soganlar ise Adana, Antalya, Ankara ve Amasya gibi sehirlerden geliyor. Geçen ay fiyatlari 12 liraya kadar ulasan patatesin fiyati 7 liraya kadar geriledi. Sogan fiyatlari ise 6 liradan basliyor. Yenibosna Çobançesme’deki hal esnafi patatesin bollasmasiyla fiyatlarin geriledigini söyledi.

Esnaflar, patates ve soganin bu sene bol olmaya devam edecegini söyledi.



"Sevkiyatlarimiz sikintisiz bir sekilde sürüyor"

Hal esnafi Abdullah Dalci, bu sene mahsüllerin bol oldugunu söyleyerek, "Herhangi bir sikinti yok. Halde patates 7-8 lira, sogan da 6-7 liradan satiliyor. Afyon, Nevsehir, Nigde gibi sehirlerden geliyor. Soganda Amasya, Ankara gibi sehirlerden geliyor. Sevkiyatlarimizda herhangi bir sikinti yok. Halimize günde 7-8 kamyon patates geliyor. 4-5 kamyonda sogan sevkiyati oluyor. Bu sene patateste asiri derecede bol, soganda patates kadar bol olmasa da rakamlar yüksek. Patates geçen ay 10-12 lira civarindaydi" dedi.



"Günde ortalama 10 kamyon patates hale geliyor"

Bir diger hal esnafi Cihan Sivritepe, patatesin bu sene bol ve bereketli oldugunu belirterek, "Sevkiyatlarimiz sürüyor. Patates fiyatlari da düstü. Hale günde 10-15 kamyon gelebiliyor. Patates fiyatlari geçen hafta 10 liraydi su anda 7-8 liraya kadar geriledi. Soganda 6-7 liradan satiliyor. Fiyatlarin düsmesi bolluga dayaniyor. Patateslerimiz Nevsehir, Sivas, Kayseri, Tokat gibi sehirlerden geliyor. Soganda Adana ve Antalya taraflarindan geliyor. Bu bollugun devam edecegini düsünüyorum, bu sene çok bereketli" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile