Halepliler İçin Yardım Kermesi Açıldı

Ünye ilçesinde, Halepliler için yardım kermesi açıldı.

Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği (Elif-Der) tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kermesin açılışına, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Dernek Başkanı Yeter Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çamyar, kermesin açılışında yaptığı açıklamada, İlçede Halep ve Suriye'ye yardım için bir çok organizasyonun düzenlendiğini belirterek, 'Bu organizasyon bence çok anlamlı. Çünkü buraya kadın eli değiyor. Orada annelerin yüreği evlatları için yanıyor. Bu kampanya, bu soğuk kış gününde oradaki birkaç kişinin, birkaç çocuğun içini ısıtacak. Onun için Ünyeli hemşehrilerimizi kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Burada toplanan yardımlar Suriye'deki kardeşlerimize ulaşmış olacak.' ifadelerini kullandı.

Yılmaz da, kermesten elde edilecek gelirin Halep'te mağdur olanlara ulaştırılacağını belirterek, şunları kaydetti.

'Halep'teki savaş ortamından en çok kadın ve çocuklar olumsuz etkilendi. Binlerce insan göç etmek zorunda kaldı. Bu insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için ülkemizin dört bir yanından yardım çalışmaları sürdürülüyor. Biz de sivil toplum kuruluşu olarak Halep'teki savaştan mağdur olmuş kardeşlerimize yardımcı olmak, onların ihtiyaçlarını karşılamalarına katkıda bulunmak amacıyla kermes düzenledik. Kermesten elde edilecek gelir ile yapılacak bağışlar Halep'teki göçmen kardeşlerimize yardım olarak gönderilecek.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile