Hali Üreticilerinin Ihracatta 2022 Hedefi 4 Milyar Dolar

Türkiye Ihracatçilar Meclisi Hali Sektör Kurulu Baskani Salahattin Kaplan, bu yil hali ihracati için koyduklari hedefi tutturduklarini, gelecek yil da 4 milyar dolarlik dis satim yapmayi hedeflediklerini bildirdi.

Kaplan, yaptigi yazili açiklamada, Türkiye'nin 1 Ocak-19 Aralik tarihleri arasinda 177 ülkeye 3 milyar 50 milyon 745 bin dolarlik hali sattigini belirtti.

"Bu yilki hedefimiz 3 milyar dolardi ve bunu yilin 11 ayinda yakalayarak, aralikta hedefimizin üzerine çiktik." ifadesini kullanan Kaplan, sektörün en önemli pazarinin 1 milyar 188 milyon 594 bin dolarla ABD, en fazla ihraç edilen ürünün de 2 milyar 570 milyon 335 bin dolarla makine halisi oldugu bilgisini verdi.

Kaplan, sunlari kaydetti:

"2021 yilinin son sektör kurulu toplantisinda 2022 yili için 4 milyar dolarlik ihracat hedefi belirledik. Elbette bu hedefe ulasmak için sektörümüzün bütün bilesenleri üzerlerine düsenleri yapacaktir. 2022 yilinda daha farkli ürünler ve ülkelere göre farkli desenlerle dünya hali pazarinda belirleyici olan ülke konumumuzu korumaya devam edecegiz. Egitime yönelik desteklerimiz 2022 yilinda da devam edecek. Nitelikli kalifiye is gücü için egitim önemli. Gençlerimizin sektöre kazandirilmasi yönündeki çalismalarimiz da devam edecek."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile