Halil İbrahim Sofrası, Ramazan’a Hazır

Halil İbrahim Sofrası, Ramazan’a Hazır

Kastamonu Belediyesi tarafından hayırseverlerin maddi desteği ile gerçekleştirilen ve ‘Halil İbrahim Sofrası’ adı verilen iftar çadırları ilk iftar olan yarın akşam başlayacak.

Kastamonu Belediyesi tarafından Kastamonu’daki hayırseverlerin maddi katkısı ile her yıl Ramazan ayında gerçekleştirilen ‘Halil İbrahim Sofrası’ yarın akşam başlayıp ramazan ayı boyunca devam edecek. Kastamonu Belediyesi tarafından yaklaşık 1 ay önce 30 günlük iftar çadırına maddi destek sağlanması için başlatılan çalışmanın hayırseverlerin yoğun ilgisi nedeniyle bu yıl dört noktaya kurulduğu belirtildi.

Kastamonu Belediyesi hizmet binası yanında kurulan Halil İbrahim Sofrası’nın yanı sıra Aktekke Mahallesi Deveciler Sokak üzerinde, Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu’nun karşısında ve Kuzeykent Mahallesinde bulunan Karting Park’ının yemekhanesi olarak belirlendi. Diğer üç noktada kurulan iftar çadırları ise 100 kişilik olarak Ramazan ayı boyunca hizmet verecek.

RAMAZAN AYINDA GIDA PAKETLERİ DAĞITILMAYA DEVAM EDECEK
Öte yandan belediyenin Ramazan boyunca da¬ğıttığı gıda paketleri bu yıl da dağıtılmaya devam edecek. Geçen sene dağıtılan gıda paketi sayısı¬nın 4 bin 200 civarında olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, “Bu sene de gıda paketi sayısını 5 bin olarak dü¬şündük. 19 mahalle muhtarımızdan ihtiyaç sahi¬bi ailelerimizin listelerini istiyoruz ve bu İhtiyaç sahibi ailelere gıda paketlerini dağıtmaya devam edeceğiz. Bu gıda paketlerini de yine hayırsever¬lerimiz üstleniyor” dedi.

Halil İbrahim Sofrası’nın yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere kuru gıda yardımı yapılacağını aktaran Sayan, “Kastamonulu hayırseverlerin desteği ile il merkezinde yaşayan 5 bin aileye içinde makarna, sıvı yağ, şeker, çay, pirinç, salça, tuz, un ve şehriyeden oluşan yaklaşık 16 kg ağırlındaki kuru gıda yardım paketleri dağıtılacak. Ramazan paketleri, Ramazan’ın ilk gününden itibaren mahalle muhtarlarıyla birlikte dağıtılmaya başlanacak” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile