Halil Rıfat Paşa Lisesi'nden 'Atık Çöp Kampanyası'

Halil Rıfat Paşa Lisesi'nden 'Atık Çöp Kampanyası'

Halil Rıfat Paşa Lisesi tarafından organize edilen ve Sivas Belediyesi tarafından desteklenen 'Atık Çöp Toplama Kampanyası' sona erdi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, teknolojinin gelişimi ile birlikte tüketim arttığını belirterek, "Tüketim ile birlikte de çevrenin kirlenmesi de aynı oranda artmaktadır. Bu gün dünyaya baktığımızda hızlı bir çevre kirlenmesi gerçekleşmektedir.
Gelişmiş ülkelerin geri dönüşüm ile hem çevreyi temiz tuttuğunu, hem de atıkları geri dönüşüme tabi tutarak milli zenginlikleri olan ham maddelerini koruduklarını ifade eden Uysal, "Bu dünya bizim, çocuklarımız da burada yetişecekler. Herkesin bu bilince alışması gerekmektedir. Böyle çalışmalar hem bize, hem de insanlığa fayda sağlayacaktır. Ben böyle uygulamaların diğer okullarımız veya kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından da yapılmasını istiyorum. Belediye olarak bu tür kampanyalara elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.
Halil Rıfat Paşa Lisesi Müdürü Şemi Perçin ise, bu kampanya ile amaçlarının öğrencilere çevre bilincini vermek ve tükenebilir kaynaklarımızın özenle kullanımını sağlamak için olduğunu söyledi.
Atık Çöp Kampanyasının mimarlarından olan Halil Rıfat Paşa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fikriye Duman Polat, 3 gün süren kampanya çerçevesinde, belediyenin de desteği ile yaklaşık 1 ton atık topladıklarını ifade ederek, "1 ton atık kağıt dan 16 bir yetişkin ağaç kurtuluyor. Birkaç okulun böyle bir faaliyete geçtiğini düşünürsek yetişkin bir ormanın hayatı kurtulur. Belediyemiz özellikle okulumuza atık kağıt ve atık pil kutuları yerleştirdiler. Kampanyamıza çok yardımcı oldular. Çalışmalarımızın diğer okullara örnek olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kampanya dahilinde görev yapan öğrenciler ve belediye çalışanları tarafından, 3 gün boyunca okulun içinde ve çevresinde toplanan çöpler, Sivas Belediyesi'ne ait atık çöp toplama aracına yüklendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile