Halimiz' Konferans

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin'in 10 Kasım Atatürk Haftası kapsamında Amasya Üniversitesi'nde konferans vereceği bildirildi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda TDK Başkanı Prof. Dr. Kaçalin'in 'dilimiz-halimiz' konulu konferans vereceğini, 100 öğrencinin ise Anıtkabir'i ziyaret edeceğini kaydetti.

Orbay, etkinlikler kapsamında Amasya Üniversitesi Türk sanat müziği korosu tarafından 'Başöğretmen ve Sevdiği Şarkılar' isimli konser düzenleneceğini belirterek, etkinliklere herkesi davet etti.

Çağdaş ve güçlü Türkiye için Atatürk'ün açtığı yolda yürüdüklerini vurgulayan Orbay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''10 Kasım'ın üzerimizde oluşturduğu hüzne rağmen, anlam ve önemi bakımından ne denli büyük bir gün olduğunu artık daha iyi anlıyoruz. Atatürk'ün açtığı yolda yürüyen, gösterdiği hedeflere ulaşma ve daha ileriye götürme kuvvetini damarlarında hisseden Türk insanı, kendisine yakışan başarıyı, birlik ve beraberlik içerisinde elde etmektedir ve etmeye de kesintisiz olarak devam edecektir.''

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile