Halis Toprak: Beni sapık durumuna düşürdü

İşadamı Halis Toprak, Sarıyer Adliyesi'nde görülen boşanma davasında Nazlıcan Toprak Tagızade'nin kendisini sapık durumuna düşürdüğünü iddia etti.

Halis Toprak ile Nazlıcan Toprak Tagızade'nin karşılıklı açtığı boşanma davasının ilk duruşması Sarıyer Adliyesi'nde görüldü. Tarafların katılmadığı duruşmada Toprak, Nazlıcan'ın kendisini sapık durumuna düşürdüğünü iddia etti.

Sarıyer Aile Mahkemesi'nde görülen karşılıklı boşanma davalarının ilk celsesi 15 dakika sürdü. 18 Temmuz'da evliliklerinin birinci yılı dolacak olan Halis Toprak, sağlık sorunları nedeniyle Cenevre'de bulunduğundan, Nazlıcan Toprak'ın da Antalya'da olduğu için duruşmaya gelmediği iddia edildi.

Tarafların yerine duruşmaya Halis Toprak'ın avukatı Turgut Tavşanoğlu ile Nazlıcan Tagızade'nin avukatları Fatih Volkan ve Gülendam Atabay katıldı. Duruşmada mahkeme başkanı, Halis Toprak için istenen ekonomik ve sosyal durumu hakkında gereken raporun geldiğini ve herkes tarafından tanınan bir iş adamı olarak belirtildiğini ifade etti.

GİZLİLİK KARARI İSTENDİ

Nazlıcan Toprak Tagızade'nin avukatları dava için gizlilik kararı isterken mahkeme başkanı bu celse açık devam edeceğini bir dahaki celse için gereken kararın verileceğini belirtti. Avukat Gülendam Atabay duruşmada, ”Takdir edilen tedbir nafakasının yükseltilmesini istiyoruz” derken, Tavşanoğlu ise ”Delillerimizi sunmak üzere zaman istiyoruz. Ayrıca ödenen nafakanın da indirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Davada avukatlar mahkemeye birbirlerine karşı hazırladıkları dilekçelerini sundu. Nazlıcan Toprak Tagızade’nin davacıya karşı verdiği dilekçede, Halis Toprak'ın açtığı boşanma isteminin ve maddi manevi tazminat istemlerinin reddini isteyerek maddi ve manevi 10 milyon TL tazminat istendi.

"AMAÇ AİLE KURMAK DEĞİLDİR"


Halis Toprak'ın avukatı Turgut Tavşanoğlu'nun mahkemeye sunduğu dilekçede ise ”Davalı taraf bir aile kurmak için değil geleceğini garanti altına almak için evlendiğini ikrar etmektedir. Davalının bu evlilikte eş olmak yuva kurmak düşüncesi yok sadece genç bir bayan olarak çok zengin bir varlığa sahip olmak istemiştir. Davalının bu isteği TMSF'nin tüm mal varlıklarına el koymasıyla ortaya çıkmıştır. Nazlıcan Toprak gazetelere verdiği röportajlarda, yaşı itibariyle mümkün olmayan uygunsuz cinsel teklif yapmakla suçladığı Halis Toprak'ı sapık durumuna düşürmüştür. Böyle ithamları ispat edemediği taktirde bu boşanma nedenidir. Nazlıcan ve ailesi müştemilatta değil köşkün önündeki misafir köşkünde ikamet etmişlerdir. Aslanlı Köşkü'n müştemilatı yoktur. İstenilen 5 milyon TL maddi ve 5 milyon TL manevi tazminatın reddine karar verilsin” denildi.

Tavşanoğlu'nun verdiği dilekçe de ayrıca Nazlıcan Toprak'ın 3 gün önce 18 yaşını doldurduğu ve çalışma kabiliyeti olan, para kazanacak durumda olduğu, Halis Toprak'la evlendim diye maddi ve manevi tazminat istemesi ve nafaka talep etmesinin hakkın suistimali olduğu savunuldu. Dava boşanma konusu olan delilerin getirilerek değerlendirilmesi , Davalı Nazlıcan Toprak Tagızade'nin ekonomik durumunun incelenmesi için ileriki bir tarihe ertelendi.

hürriyet


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile