Halisdemir'in Mezarina Ziyaretçi Akini

Halisdemir'in Mezarina Ziyaretçi Akini

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girisimi sirasinda, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanliginda darbeci generali vurduktan sonra sehit olan Piyade Astsubay Kidemli Basçavus Ömer Halisdemir’in Nigde’deki kabrinde ziyaretçi yogunlugu olustu.

Türkiye’nin çesitli illerinden Sehit Halisdemir’in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret eden vatandaslar, Kur’an-i Kerim ve dua okudu. Ayrica Istanbul Arnavutköy Belediyesinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde bu sene 7’ncisini düzenledigi ’Sehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’na katilan sporcular da Çukurkuyu’ya ulasti. Arnavutköy Belediyesi Spor Müdürü Mahmut Okur, 7’ncisini düzenledikleri ’Sehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’nun son etabini tamamladiklarini ve sehidin kabrine ulastiklarini söyledi.

Yarin kabirdeki programa katilacaklarini anlatan Okur, sunlari söyledi:

"Yarin, sehidimize getirdigimiz topragi müzemize teslim edecegiz. Sehidin ailesiyle görüsüp Istanbul’daki törenimize yetismeye çalisacagiz. Geleneksel yaptigimiz bir program, çok ilgi çekiyor. Daha genis kitlelere ulasmaya basladik. Spor camiasinin ve belediyemizin katkilariyla 15 Temmuz’daki sürece tekrar düsmeyelim, sehidimizi unutmayalim diye çaba sarf ediyoruz. Istanbul’dan 28 sporcu pedal çevirdi. Yaklasik 1100 kilometrelik parkuru tamamladik" dedi.

Ankara’dan gelen Zeynel Düzyol ise, Van Jandarma Komando Taburu 1. Bölük’te 72/4 ve 74/2 devre asker arkadaslariyla geçen yil Nigde’de bir araya geldiklerini, bu yil Nevsehir’de bulusacaklarini söyledi.



Bulusma öncesi sehit Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ettiklerini belirten Düzyol, "Bundan sonra elimizden geldigince sehidi ziyaret etmeye devam edecegiz. Bazi seyler yasanmadan anlatilmiyor. Su anda tüylerim diken diken. Ben halen o günlere gidiyorum. Arkadasimizin kabrine ugramadan geçemedik. Her sey vatan için" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile