Halk Bankası Yozgat‘ın Üç İlçesine Şube Açacak

Halk Bankası Yozgat‘ın Üç İlçesine Şube Açacak

Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Yozgat‘ın üç ilçesinde şube açmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül‘ün davetlisi olarak Yozgat‘a gelen Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, önce Yozgat‘ta esnaflarla yemekli bir toplantıya katılarak krediler hakkında bilgi verdi. Daha sonra AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ile birlikte Sarıkaya ilçesine geçen Halk Bankası Genel Müdürü Aydın, Türkiye‘nin 2001 yılında büyük bir kriz geçirdiğini ve o krizden dolayı Yozgat‘ın Çayıralan, Çekerek ve Şefaatli şubelerinin kapatıldığını belirterek, "Dün biz Şefaatli ilçemizde bir yer baktık, bugün arkadaşlarımız şimdi Çekerek ilçesinde, inşallah yıl sonuna doğruda Çayıralan‘da yeni hizmet birimleri açacağız" dedi.

Halk Bankasının esnafın ve kobilerin bankası olduğunu, çok uygun vadelerde ve çok uygun faiz oranları ile kredi verdiklerini ifade eden Aydın, "Bunun hem Yozgat hem de Türkiye genelinde vatandaşlarımızı bunlardan yararlandırmaya davet ediyoruz. Biz işe başladığımız zaman bir esnaf 5 bin lira kredi kullanabiliyordu ve yüzde 50 faizle kullanıyordu. Şimdi 100 bin liraya kadar normal kredi kullanabiliyor yüzde 5-6 faizle. 250 Bin lira ticari kredi almayı düşünürseniz 250 bin liraya kadar kredi veririz ama normal kobi kredisi kullandırırsak sizlere istediğiniz kadar yatırımın tutarı kadar bir kredilendirme yapıyoruz. Tabi Sorgun çok başarılı bir uygulama yapmış benzer uygulamanın Sarıkaya‘da ve Yozgat‘ın diğer ilçelerinde Türkiye‘nin diğer ilçelerinde de uygulanması en büyük dileğimiz. İşsizlikle mücadele yapmak hepimizin görevi Halk Bankası bunları yapacak kudrette ve güçte bir bankadır.Halkbank zarar eden bir banka değil kar üreten bir bankadır.O işler eskiden kaldı kötü yönetimler eskiden kaldı. Likit ve mali durumumuz uygun biz istiyoruz ki her yer daha gelişmiş hale gelsin."diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın‘ın Yozgat‘a gelmesi ile birlikte üç ilçede şube açılacağını belirterek, "Banka şubesinin açılması istihdam demek, iş demektir, ayrıca buradaki esnaf ve sanatkar için destek demektir" dedi.

Sorgun İlçesinde 300 kişiye hiçbir ellerindeki ehliyetlerinden başkan bir imkanları yokken kendilerinden iş istediğini vurgulayan Milletvekili Akgül, "Biz bu arkadaşları devlet dairesine işe koyamadık ama hepsine birer tane Tır ve kamyon aldık, gidin kazanın parasını öyle getirin diye. Ben iki senede Tır sahibi olacaklarını düşünüyordum ama bu işi daha hızlandırdılar şu anki hesaplarına göre bir yıl da parayı ödeyecekler ve tır sahibi olacaklar. Demek ki çalışana isteyene iş ve sermaye var. Şimdi biz bunu tüm Yozgat‘ta başlatacağız işim yok diyen herkes ehliyeti ile geldiği zaman biz ona kamyon alacağız Tır alacağız işte sana iş diyeceğiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile