İzmir'de açılan JEWEX 2013 Fuarı'na katılan Özlem Ercan, AA muhabirine cam atölyesi olarak düzenlediği stantta işe başlama öyküsünü ve sanatını anlattı.
Ercan, cam işleme sanatına Konak Halk Eğitim Merkezi'nce açılan cam takı tasarım kursunda hobi amaçlı başladığını belirterek, evinde kurduğu atölye ile sanatını profesyonelce sürdürdüğünü söyledi.
Cam işleminin çok büyüleyici olduğunu, sanatını yaptığı ürünlerle ve fuarlara katılarak tanıtmaya çalıştığını dile getiren Ercan, ''Bu sanatı çok güzel yapan arkadaşlarım var. Bu sanatın yayılması için hep birlikte çabalıyoruz'' dedi.
-Yurt dışından daha çok ilgi görüyor-
Ercan, aynı zamanda olgunlaşma enstitüsünde usta öğretici olarak görev aldığını, en büyük arzusunun cam ürünlerin değerinin daha iyi anlaşılması olduğunu ifade ederek, cam ürünlerinin ve el işçiliğinin yurt içinde yeterince önemsenmediğini savundu.
Ürünlerine yurt dışından daha fazla ilgi gösterildiğini belirten Ercan, şunları söyledi:
''Özel olarak İtalya'nın Murano Adası'ndan gelen camlarımızı bin 200 derece ateşte eriterek özel boncuklar yapıyorum. Bu camları takılara, değişik aksesuarlara, objelere dönüştürüyorum. Özel, birinci kalite bir cam. Birçok renk seçeneğine sahibiz. Üretimleri daha çok müşterilerin isteklerine ve zevklerine göre yapıyorum.
Bu fuarda Yunanistan ve Makedonya'dan gelen müşterilerle bağlantı kurduk. Yurt dışından gelen müşteriler el emeği ürünlere daha fazla önem veriyor.''
Yayıncı: Kemal Kaymak
Halk Eğitim Merkezince Düzenlenen Kursta Hobi Amacıyla Başladığı Cam İşleme Sanatını Kazanca Dönüştüren Girişimci Kadın, Ürettiği Takılar ve Süs Eşyalarıyla Katıldığı Jewex 2012 Fuarı'nın İlgi Odağı Oldu
Hüseyin Bağış - İzmir'de, Konak Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen kursta hobi amacıyla başladığı cam işleme sanatını işe dönüştüren girişimci kadın, ürettiği takılar ve süs eşyalarıyla katıldığı Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nın ilgi odağı oldu.