'Halk Elinde Küçükbaş Hayvan İslahı Projesi'

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde uygulanan, "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi" kapsamında, Afyonkarahisar'da bin 200 adet damızlık koyun, Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne teslim edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Afyonkarahisar İl Müdürü Hüseyin Arap, yaptığı açıklamada, bin 200 adet Pırlak, Ramlıç, ve Dağlıç koyun sürüsünün Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne bakım ve beslenmesi yapılmak üzere teslim edildiğini bildirdi.

Proje sayesinde evcil hayvan genetik kaynaklarının yok olmalarının önlenmesi, sürdürülebilir yetiştiriciliğin sağlanması, ekonomik anlamda yetiştiriciliği yapılan hayvan ırklarının ıslahının sağlanacağını ifade eden Arap, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında yetiştiriciler ve bunların üye olduğu Damızlık Yetiştirici Birlikleri'ne, üniversite ve Araştırma Enstitüsü istasyonlarıyla işbirliği yapmak suretiyle verim kayıtlarına dayalı hayvan ıslahı konularında deneyim kazandırılması, hayvansal üretim ve verimliğin artırılması için saf yetiştirme ve seleksiyona dayalı yetiştirici koşullarında yürütülen ülkesel ıslah çalışmalarıyla hayvan genetik kaynaklarının yerinde koruması ve geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvan üretiminde merkez konumda olan ilimizin bu konumunu sürdürmesi gerekiyor. Küçükbaş hayvan üretimi için meralara ihtiyacımız var. Bu yüzden de mera ıslah çalışmaları büyük önem taşıyor."

Konuşmaların ardından damızlık koyunlar teslim edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile