Halk Kart Ile Mersinli Esnafin Kasasina 26 Ayda 33 Milyon 406 Bin TL Girdi

Halk Kart Ile Mersinli Esnafin Kasasina 26 Ayda 33 Milyon 406 Bin TL Girdi

İçel Büyüksehir Belediyesinin 2019 Ekim ayinda baslattigi Halk Kart hizmeti ile İçelli esnafin kasasina 26 ayda toplam 33 milyon 406 bin TL girdi. Esnaf, Halk Kart’in kendilerine nefes aldirdigini vurgularken, kart sahibi vatandaslar, anlasmali 360 yerel marketten alisveris yaparak, hem ihtiyaçlarini karsiliyor hem de mahallesindeki esnafa katki sagliyor.

İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Halk Kart, dar gelirli vatandaslara destek olurken, yerel esnafa da gelir sagliyor. Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafindan yürütülen Halk Kart hizmeti ile her ay vatandaslarin mutfak masraflarina katki sunuluyor. Hizmet kapsaminda 2019 yilinda ihtiyaç sahibi vatandaslarin hesaplarina toplam 1 milyon 851 bin 890 TL, 2020 yilinda 13 milyon 794 bin 160 TL, 2021 yilinda ise 17 milyon 760 bin 360 TL para yüklendi. Son olarak 2021 yilinin Kasim ayinda ise 12 bin 625 kisinin hesabina toplam 1 milyon 614 bin 900 TL yatirildi.

“Bu zor dönemde halkimiza da esnafimiza da destek vermek bizi mutlu ediyor”

Büyüksehir Belediyesi Sosyal Yardimlar Sube Müdürü Engin Yildirim, 13 ilçede toplam 360 yerel marketle anlasma içerisinde olduklarini belirterek, “Halkimiza verdigimiz destegin yani sira zorluklar yasandigi bu günlerde yerel esnafimiza da destek vermek bizi mutlu ediyor. Bizdeki basvuru kriteri vergi levhasinin İçel’de bulunmasi. Yerel esnafimizin kalkinmasindan yanayiz. Bu anlamda projemizi devam ettiriyoruz. Vatandasimizin kartlarina yatirmis oldugumuz miktarlar yerel esnafimizin kasasinda kaliyor ve bu sayede esnafimiza özellikle bu zor günlerde ciddi bir destek saglamis oluyoruz” dedi.



“Her ay gelen 10-15 müsterim var, Halk Kart’larini getirip alisverislerini yapiyor”

İçel’in merkez Toroslar ilçesi Turunçlu Mahallesinde market isleten Müslüm Tasan, ekonomik olarak zor bir süreçle karsi karsiya kaldiklarini belirterek, “Allah razi olsun bu Halk Kartlari vermis belediyemiz, onlarla gelip alisveris yapiyorlar. Bize de her ay iyi geliyor, güzel bir katki sagliyor. Her ay gelen 10-15 müsterim var, Halk Kart’larini getirip alisverislerini yapiyor. Onlarla ödememizi yapiyoruz” diye konustu.



“Küçük bakkallara, esnafa katki oldugu için mutlu oluyoruz”

Toroslar ilçesi Demirtas Mahallesindeki market isletmecisi Nezir Ergin ise ürün etiketlerini bazen günlük bazen de saatlik güncellemek durumunda olduklarini belirterek, “Çünkü sürekli fiyat listeleri geliyor ve bunu da yapmak zorundayiz. Zaman zaman yapmiyoruz, insanlari düsünüyoruz. Elimizdeki mallari eski fiyattan satiyoruz ama yeni aldigimiz mallari da mecburen yeni fiyattan satmak zorunda kaliyoruz. Cebinde parasi yok, alisveris yapamiyor. Bizim satislar da ister istemez yari yariya düstü. Halk Kartla mesela o gün ciromuz 2 katina çikiyor, mutlu oluyoruz. Ihtiyaç sahiplerine verildigi için biz de mutlu oluyoruz. Sadece küçük bakkallara, esnafa katki oldugu için de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandi.

“Halk Kart sayesinde toplu alisveris yapabiliyoruz”

Merkez Akdeniz ilçesi Müfide Ilhan Mahallesinde bakkal isleten Mehmet Ayata da artan fiyatlara ve Halk Kart destegine deginerek, “Halk Kart sayesinde toplu alisveris yapabiliyoruz. Bizim için de iyi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile