Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan 'Kur Korumali TL Vadeli Mevduat' Açiklamasi

Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan 'Kur Korumali TL Vadeli Mevduat' Açiklamasi

Kur korumali TL vadeli mevduat hesabi ürünüyle ile ilgili açiklamalarda bulunan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ‘’ Kur korumali mevduat hesaplari toplam 91-92 milyar TL’yi buldu. 1-2 gün içinde 100 milyar TL’yi geçebilecegini düsünüyoruz. Tasarruflarinizi Türk Lirasi’na çevirdiginizde döviz ve altindaki artis tutarini sistem size garanti ediyor. Bu sistemin ekonomiye, ülkenin üretimine, milli paramizin deger kazanmasina faydasi oluyor. Vatandaslarimiz sisteme güvensinler, kazanan Türkiye olacaktir’’ dedi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan Türkiye’de kadin girisimci ekosisteminin gelisimini desteklemek amaciyla baslattiklari Üreten Kadinlar Yarismasi’nin basin toplantisinda konustu.

Arslan, toplanti sonrasi Türk Lirasini koruma ve destekleme amaçli atilan adimlar ve döviz kuruyla ilgili görüslerini basin mensuplariyla paylasti.

Kur korumali mevduat hesaplarina iliskin görüslerini paylasan Arslan, "Cumhurbaskanimizin 20 Aralik aksami bakanlar kurulu toplantisi sonrasinda açikladigi ekonomik paket kamuoyuyla paylasildi. Bu paketin en önemli maddelerinden biri kur korumali mevduat hesabiydi. Vatandaslarin tasarruflarindaki deger artislarini koruyabilecek çok ciddi bir güvence sistemi getirildi.

Kur korumali mevduat hesaplari toplam 91-92 milyar TL’yi buldu. 1-2 gün içinde 100 milyar TL’yi geçebilecegini düsünüyoruz. Halkimizin kur korumali mevduat hesaplarina çok ciddi bir egilimi var. Kur korumali mevduat hesabi çok önemli bir finansal ürün, avantajlari var. Bu finansal araçta size bir sabit getiri orani veriliyor. Döviz oranina da endeksli oluyor, bunun sonucunda sabit getiri orani dövizin yükselis oranindan düsükse, yüksek olan dövizdeki artis olanini aliyorsunuz. Açiklanan ekonomik paketler sonucu döviz veya altin tasarrufunuz var ise birikiminizi buralarda tutmaya gerek kalmiyor. Tasarruflarinizi Türk Lirasi’na çevirdiginizde döviz ve altindaki artis tutarini sistem size garanti ediyor. Bu sistemin ekonomiye, ülkenin üretimine, milli paramizin deger kazanmasina faydasi oluyor. Vatandaslarimiz bu sisteme güvensinler, kazanan Türkiye olacaktir" diye konustu.

"Dövizdeki kisa süreli inis çikislardan tedirgin olmamak gerekir"

Dövizde kisa dönemlerdeki inis çikislardan tedirgin olmamak gerektigini de dile getiren Arslan, ‘’Dalgali kur sistemiyle çalisan bir ülkeyiz. Dövizdeki inisler çikislar sadece bizim ülkemize yönelik bir özellik degildir. Dünyadaki gelismeler, ABD ve Avrupa merkez bankalarinin açikladigi para politikalari dövizde hareketlilige neden olabiliyor. Kisa dönemlerdeki inis ve çikislardan tedirgin olmamak gerekir, sistem kontrol altinda. Güçlü çalisan bir merkez bankamiz ve ekonomi yönetimimiz var. Ekonomide gerekli tedbirler aliniyor. Finansal piyasalarda denge olusturacak döviz kuru saglaniyor. Suanda yasadigimiz süreç saglikli bir süreçtir. Ülkemizin ekonomik altyapisi çok güçlü, is dünyamiz çok güçlü, kurumlarimiz güçlü, bankalarimizin mali durumlari güçlü. Biz ülkemizi üretim ihracat istihdam yatirim noktasinda daha ileri seviyeye tasiyacagiz. Vatandaslarimiz rahat olsunlar, tasarruflarimizi Türk Lirasi’nda yapalim, Türk Lirasina sahip çikalim’’ ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile