'Halkin Esnafi' Projesi Ile Hem Esnaf Hem De Vatandas Kazaniyor

'Halkin Esnafi' Projesi Ile Hem Esnaf Hem De Vatandas Kazaniyor

Bilecik Belediyesi tarafindan esnaf ve vatandaslarin karsilikli olarak kazandigi “Halkin Esnafi” projesi ile hem esnaf hem de vatandas kazaniyor.

Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, esnaf için satislarin arttigi, ihtiyaç sahibi vatandaslarin ise desteklendigi “Halkin Esnafi” projesinin uygulandigi market ve isyeri sahiplerini ziyaret etti. Esnaf ve vatandaslarin uygulama hakkinda görüslerini dinleyen Baskan V. Subasi, Bilecik Belediyesi ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) isbirliginde geçtigimiz aylarda uygulamaya geçen proje hakkinda bilgi verdi. Proje çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere verilen alisveris kartlarinin market, manav, sarküteri ve benzeri alisveris noktalarinda kullanildigini söyleyen Baskan V. Subasi, uygulamanin devam edecegi bilgisini verdi.

“Proje ile küçük esnafi zincir marketlere karsi koruyoruz”

Uygulamaya konulan örnek proje çerçevesinde esnafi ziyaret ederek, talep ve görüsleri dinleyen Baskan V. Subasi, proje ile küçük esnafi zincir marketlere karsi korumus olduklarinin altini çizerek, ‘’IBB ile yaptigimiz protokolle birlikte Bilecik’te hem yerel esnaf kazanacak hem de ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz ekonomik anlamda rahat bir nefes alacak. Her iki kurum arasinda imzalanan protokol ile ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz, kendisine sunulan kart ile anlasmasi bulunan esnaftan alisverisini gerçeklestirebilecek. Çok siki bir çalisma sonucu ihtiyaç sahibi oldugunu belirledigimiz aile üyelerine bu kartlari teslim ediyoruz. Böylece vatandasimiz ihtiyaç duydugu ürünü istedigi noktalarda temin edebiliyor” ifadelerini kullandi.

Gerçeklestirilen uygulamadan duyduklari memnuniyeti ifade eden esnaf ve isyeri sahipleri, Baskan V. Subasi’na tesekkür ederek, “Öncelikle belediyemizin baslatmis oldugu bu uygulama ile hem biz hem de vatandas kazaniyor. Proje su an bir sorun olmadan devam ediyor. Bu güzel uygulamanin sürmesini istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile