Halkkent Sosyal Yasam Merkezi Açildi

Halkkent Sosyal Yasam Merkezi Açildi

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan Toroslar’da yapimi tamamlanan ve içerisinde kres, dershane, mesleki egitim, emekli evi, okuma salonu, taziye evi bulunan Halkkent Sosyal Yasam Merkezi’nin açilisini gerçeklestirdi.

Açilisa, CHP Genel Baskan yardimcilari Bülent Kusoglu ile Fethi Açikel, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, esi Meral Seçer ile belediyenin bürokratlari katildi.

Görev süresinde 4’üncü yilinin dolmak üzere oldugunu belirten Baskan Seçer, "Biz pek böyle yaptigimiz hizmetleri vatandasimiza gösterme imkani bulmadik. Açikçasi açilislar yapmadik. İçel’e 4 tane katli kavsak yaptik bugüne kadar ama sadece birinin açilisini yaptik. Yaptigimiz isleri çok büyütmüyoruz. Neden biliyor musunuz? İçel ve Türkiye bunlarin çok daha iyisine layik” diye konustu.

Her türlü zorlu kosula ragmen İçel’e hizmette asla topal ördek olmadiklarini ve diger bir tabirle tazi gibi kostuklarini ifade eden Seçer, “Mutlaka demokrasi tecelli edecek, halkin iradesi hakim çikacak. Benim partim iktidar oldugu zaman, benim Belediye Baskanligimda, İçelliler bakalim daha ne hizmetler görecek. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Bu kadar darlanarak, bu kadar ayagimizdan çekilerek, bu kadar engellemelere ragmen, kili kirk yararak, sapkadan tavsan çikararak, bunlari yapabiliyorsak demek ki arkamizda adaletli bir bakis açisi olursa, sadece adaletli davranan bir hükümet olursa, bakin bakalim İçel’de neler olacak” dedi.



“Biz sizlere hizmet için geldik”

Konusmasini sürdüren Seçer, ihtiyaç sahibi vatandaslar için hayata geçirdigi projelerden dolayi bazi kesimlerden elestiri aldigini da kaydetti.

Seçer, “Bize ‘çorbaci baskan’ dediler. Varsin desinler. Dedik ki, önce insanlarin midesine, duygularina, acisina bakalim. Acisi olan, karni aç olan, huzursuz olan, kisin üsüyen, hastasi olan bir insanin, yol, kavsak, güzel güzel parklar umurunda olmaz. Benim olmaz. Önce canima bakarim, karnim doyuruyor mu? Çocuklarimin karni doyuyor mu? Hastam tedavi görüyor mu? Kisin evim isiniyor mu? Mutfakta tencerem doluyor mu. Biz biliyorsunuz kimsenin siyasi görüsüne, mezhebine, mesrebine, bölgesine, parasina, puluna bakmayiz. Allah bilsin bakmayiz. Genetik kodlarimiz da yok. Dünya görüsümüzde yok. Partimizin anlayisinda yok. Olsaydi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ demezdi. Bizim anlayisimizda yok ama ben ayrimciyim. Ben ‘kadin, çocuk, yas almis yurttas’ dendi mi ayrimciyim. Onlara pozitif ayrimcilik yaparim. Ben belediye baskani olarak kentin abisiysem, babasiysam, kardesiysem önce onlara bakacagim. Her sey yol degil, hep söylüyorum. Her sey imar ranti degil, bizim defterimizde yazmaz zaten öyle seyler. Biz sizler için geldik, biz ‘kentimize bir sey katabilir miyiz’, onun için geldik” dedi.

20 bin nüfuslu ilçe hüviyetinde olan Halkkent Mahallesi’ne çok güzel bir merkez kazandirdiklarini dile getiren Seçer, Halkkent Sosyal Yasam Merkezi’nin her asamasinin yakindan takip ettigini ve her asamasinin özenli ve kaliteli ilerledigini anlatti. Açilislari pes pese sürdüreceklerini ifade eden Seçer, “Buradan sonra hal tesislerimizi açacagiz. Kurdali Mahallesi’nde 4 ay içerisinde temeli atilacak olan bu emsalde bir merkez yapacagiz. Yine Alsancak Mahallesi’nde yapacagiz. Orada yapilacak olan alanin üzerinde hukuki engeller var, onu kaldirmaya çalisiyorlar. Art arda gelecek ama burada bütün birimler var. Kres, taziye evi, kadin atölyesi, dershane, okuma salonu burada her sey var. Burada yok yok ama biz bazi birimlere ayri ayri da açiyoruz” seklinde konustu.

Gelecek hafta merkezde yer alan erkek ögrenci yurdunun açilisini yapacaklarina deginen Seçer, “Gülnar’da 128 yatakli hem kizlarimiz için hem erkek ögrenciler için açmistik. Gülnar Toroslar’in tepesi, Karaman’in siniri. Önemli olan egitimde firsat esitligi. Gelir düzeyi düsük olan yurttaslara dokunmak. Bakin Gülnar’da yurt açtik. Hani seçimde çok konusmuslardi ya ‘Bunlara oy vermeyin, bunlarin zihniyeti farkli’ diye. Simdi Günarli, Mutlu, Bozyazili, Anamurlu, Silifkeli, Erdemlili biliyor ki bu adamlarin böyle bir derdi yok. Bu adamlarin derdi her yere hizmet etmek. Simdi anladilar. Ikinci yurdumuz merkezdeki eski üniversite hastanesi. 120 yatakli çok muazzam bir yurt oldu" ifadelerini kullandi.

Okuma salonlari açtiklarini ve sayisini her geçen gün artirdiklarini belirten Seçer, adres okuma salonunu önümüzdeki günlerde açacaklarini söyledi.



İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Engin Yildirim ise kentin sosyal hizmetlerine hizmet edecek bir tesisin açilisinin gerçeklestirdiklerini belirterek, “Halkkent Sosyal Yasam Merkezi’mizde kresimize gelen ögrencilerimizden emeklilerimize kadar her yas grubunun ihtiyaçlarina hizmet edecek bir tesis olusturduk. Sosyal Yasam merkezimizde YKS ve LGS hazirlik, mesleki edindirme kurs merkezi , taziye evi , okuma salonu, emekli evi ve çocuk gelisim merkezimiz vardir. Bu bina hepimiz için hayirli olsun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan merkezin açilisi gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile